15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei, împotriva Oltchimului

Amariei, împotriva Oltchimului

Dubla câştigătoare a Ligii Campionilor va încerca să învingă formaţia la care s-a lansat.

Oltchim va juca sâmbătă o partidă foarte importantă în lupta pentru cucerirea titlului naţional, în deplasare la Cluj-Napoca. Vâlcencele nu au decât varianta victoriei, în caz contrar urmând să se îndepărteze la mai mult de două puncte de Rulmentul Braşov şi să mai spere la primul loc doar dacă elevele Marianei Târcă vor face paşi greşiţi, situaţie puţin probabilă.
Principalul pericol pentru campioana României en-titre vine de la Carmen Amariei Lungu, handbalistă întoarsă în acest sezon din străinătate la echipa la care a debutat ca handbalistă. Considerată cel mai bun inter stâng din Liga Naţională, Carmen s-a lansat în handbalul mare la Râmnicu Vâlcea, unde a evoluat sezoane bune în Liga Campionilor. S-a transferat apoi la Rapid Bucureşti, dar nu a apucat să evolueze pentru gruparea feroviară, ajungând la puţin timp în Franţa, la Besancon. Lungu a mai evoluat în Danemarca, la Randers şi Slagelse, şi a cucerit de două ori Liga Campionilor Europeni cu echipa antrenată de fosta mare glorie nordică, Anja Andersen.

S-a împăcat cu Tadici

Carmen Amariei Lungu a revenit şi la echipa naţională, după o absenţă de trei ani cauzată de un conflict cu selecţionerul Gheorghe Tadici, chiar înainte de un baraj de calificare la Jocurile Olimpice. După mondialele din Franţa, cei doi au făcut pace şi Carmen are şanse reale de a prinde Jocurile Olimpice din august. De altfel, Tadici spune că eventuala selecţionare a handbalistei clujene pentru Beijing nu depinde de parcursul viitor al jucătoarei. „Este cariera ei, poate decide singură unde se va transfera. Pentru mine nu contează dacă va ajunge sau nu la Braşov, important este să fie într-o formă sportivă care să o recomande pentru participarea la Olimpiadă“, a spus selecţionerul Gheorghe Tadici.
Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de cuplul internaţional din Bucureşti Robert Harabagiu – Silviu Stănescu. Delegaţia olteană va pleca în Ardeal mâine-dimineaţă, partida urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS