17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn hot s-a umplut de noroc si a scapat de pedeapsa

Un hot s-a umplut de noroc si a scapat de pedeapsa

Lui Nicolae Leanca, din Plesoi, i s-a dus vestea in toata comuna dupa ce intr-o noapte a prins un hot care intrase in ograda lui si a stat sa-l pazeasca pina dimineata, cind a venit politistul sa-l ridice. Nicolae, pe un colt al patului, hotul, pe celalalt. Si vegheatul hotului nu a fost chiar treaba usoara. Nu ca ar fi incercat sa fuga, ci din cauza… mirosului. Asta pentru ca, in lipsa de inspiratie, cind l-a auzit pe Nicolae, care plecase in cautarea lui, hotul s-a ascuns in WC-ul din curte. Cind proprietarul ograzii a incercat sa-l scoata cu forta din WC, piciorul hotului a scapat pe gaura din podea direct in…continut. Isprava barbatului care a prins hotul in WC s-a raspindit cu viteza fulgerului prin toata comuna si cu fiecare om care o asculta si o repovestea, la rindul lui, hotul se afunda tot mai mult in fecale. Astfel incit, atunci cind povestea a ajuns in Milovan, satul vecin, hotul era deja bagat pina la git in WC-ul oamenilor pe care a vrut sa-i prade…

Nicolae si Maria au plecat simbata trecuta cu noaptea in cap la cules de porumb. Nu pe pamintul lor, ci la fiica lor din satul vecin. „Am cules pina s-a intunecat. Am mai asteptat si transportul care a intirziat si, pina sa ajungem acasa, s-a facut aproape doua noaptea. Fata zicea sa stam sa dormim acolo, ca oricum duminica trebuia sa mergem iar la cules, dar nu stiu ce ne-a venit sa mergem acasa“, a povestit femeia. Sotii Leanca nu locuiesc singuri, ci cu baiatul lor, nora si nepoteii. Cind au ajuns acasa, toata lumea dormea de mult. Oamenii s-au culcat si, osteniti de munca, au adormit imediat. Nu a trecut mult insa, cind au fost treziti de latratul ciinilor. „Adormisem si m-am trezit in latratul ciinilor. Prima oara am iesit eu, dar nu am vazut nimic si am crezut ca trece lume pe drum si de-aia latra. Am intrat in casa, dar barbatu-meu s-a ridicat si el si s-a dus la vaca. Atunci a auzit usa de la WC si a vazut ca si ciinii latrau inspre acolo“, si-a continuat povestirea Maria. Barbatului i s-a confirmat supozitia ca hotul s-ar fi ascuns in WC cind a incercat sa deschida usa si a intimpinat rezistenta. Pina la urma, a reusit sa patrunda in baracuta de scinduri si a gasit hotul lipit cu spatele de unul dintre pereti. Cind l-a tras afara, acesta s-a opus si, zbatindu-se, a cazut cu un picior in WC-ul care consta, de fapt, intr-o gaura in podea.

„L-am pazit cu rindul, ca pe mort, pina a venit politaiul“

La lumina lunii pline, Nicolae a avut o surpriza de proportii. Hotul era… chiar finul lui. L-a luat de amindoua miinile si l-a dus pina in fata usii. „A strigat la usa cu hotul de miini. Era galben ca sofranul Nicolae, ca a crezut ca hotul nu venise singur“, si-a amintit Maria noaptea de pomina. Trezita de taraboi, toata familia Leanca a incercat sa afle de la hot… cu ce treburi pe la ei. Dar n-au aflat nimic din gura finului, Robert Cascota, care nu a incercat nici macar sa se disculpe. „Am incercat sa vorbim cu el. Ce cauta la ora aia la noi, daca l-a invatat cineva… N-a spus nimic. Nicu nu a dat in el, ca e slab si amarit de nu l-au luat nici militar, ca e sub greutate. Am vazut ca era murdar pe picior, dar nici nu l-am mai pus sa se descalte de speriati ce eram. L-am pazit cu rindul, ca pe mort, pina a venit politaiul“, a povestit Maria. Finul era cunoscut deja cu o reputatie proasta, mai ales ca „se arunca in neam“. Tatal sau este stiut prin sat ca fiind betiv. „Are un tata betivan care ne-a amenintat de mai multe ori si a facut si puscarie. A pus ciinii pe o femeie pentru ca trecea pe drumul lui. Trageau ciinii de ea ca din oaie…“.

Politia a eliberat hotul care… nu furase nimic

Nora lui Nicolae a plecat in Predesti dupa politist abia pe la ora 7.00, cind se luminase deja. Pina sa vina politistul s-a facut ora opt si jumatate. Dupa o asa noapte nu mai era chip sa adoarma cineva si oricum erau prea multe lucruri de vorbit si de dezbatut. Intrebarea principala era: Ce a vrut hotul sa fure? Sa fie vaca, pentru ca tocmai se mai furasera prin comuna alte doua, sa fie bicicleta de-abia cumparata pentru cel mic sau altceva?… Cu un lucru au fost de acord insa toti: hotul nu era singur. Si Maria, si nora sa au observat in noaptea cu pricina o masina ARO cu remorca asteptind in porumb. Pina la urma, membrii familiei Leanca s-au multumit cu gindul ca au scapat cu bine si nu si-au mai batut capul cu finul hot. Politia l-a eliberat in cele din urma pe hotul care nu apucase sa fure nimic. Copiii familiei s-au si intilnit pe ulita cu Robert la citeva zile dupa aceea. Numai Maria se mai gindeste ce ar fi fost daca nu era Nicolae acasa: „Eu faceam infarct si muream daca eram in locul lui barbatu-meu!“ Probabil de frica, nu de la… miros!.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS