6.7 C
Craiova
marți, 7 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalPermise contra şpagă

Permise contra şpagă

22 de poliţişti de la Serviciul de permise auto din Argeş au fost „săltaţi“ ieri de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind cercetaţi pentru eliberarea a sute de permise de conducere unor persoane care
n-au dat examen, ci doar şpaga de rigoare.

 

Toţi cei 22 de angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş au fost „ridicaţi“ ieri de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne. Oamenii legii argeşeni au fost urcaţi în patru maşini ale Jandarmeriei şi cinci autoturisme ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi duşi la Bucureşti, la sediul central al DNA, pentru a fi audiaţi de procurori în legătură cu falsificarea de documente. Din lipsa angajaţilor, activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş a fost suspendată.

Ancheta DNA vizează eliberarea a peste 1.400 de permise auto şi certificate de înmatriculare false, pentru persoane care nu se aflau în ţară sau nu erau din judeţul Argeş. Angajaţii primeau sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro în schimbul acestor servicii.

 

300.000 de euro, puşi de şef la ciorap

 

Procurorii anticorupţie au ridicat ieri-dimineaţă, în urma celor 24 de percheziţii efectuate la sediul instituţiei şi la domiciliile celor 22 de persoane suspectate de fapte de corupţie, aproximativ 20 de saci de documente, calculatoare, imprimante şi sume impresionante de bani.

Potrivit NewsIn, care citează surse apropiate anchetei, de la domiciliul şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş, Codruţ Vlăşceanu, au fost ridicaţi peste 300.000 de euro. Unul dintre poliţiştii reţinuţi de procurorii anticorupţie, Daniel Zidaru, ar fi, potrivit aceloraşi surse, ruda secretarului de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, chestorul general Nicolae Berechet.

DNA a comunicat oficial doar că există acţiune în derulare în legătură cu documente eliberate de serviciu şi că ancheta aparţine Parchetului central.

Verificările de până acum au condus anchetatorii la trei filiere prin care actele unor persoane care nu erau în ţară, dar care doreau să le obţină ajungeau la angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş. Cei care le aduceau clienţi angajaţilor serviciului de permise sunt şi ei în atenţia anchetatorilor, care îi vor audia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII