20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Tăriceanu şi ai lui să se ducă pe pustii…“

„Tăriceanu şi ai lui să se ducă pe pustii…“

Sute de sindicalişti de la CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi Blocul Naţional Sindical au protestat ieri, între orele 10.00 – 12.00, în faţa Prefecturilor Vâlcea şi Olt. Protestatarii au cerut guvernului mărirea salariului minim pe economie de la 500 la 540 de lei.

 

 

OLT şi VÂLCEA. Pe o căldură toridă şi înarmaţi cu fluiere şi pancarde, o mână de sindicalişti de la Cartel Alfa şi de la CNSRL Frăţia au ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile. Nemulţumiţi de guvernarea actuală, pe care au considerat-o „cea mai proastă guvernare de după 1989“, muncitorii şi-au strigat păsul în faţa instituţiei prefectului. Oamenii speră ca, prin acţiunile lor,
să-i determine pe guvernanţi să-şi respecte promisiunile pe care
le-au făcut anul trecut, în decembrie, şi să majoreze salariul minim pe economie. „Nu mai putem trăi cu banii aceştia. Scumpirile din ultima perioadă ne-au adus în pragul disperării. După ce plătim toate utilităţile şi cumpărăm strictul necesar pentru familie, mai rămânem cu o nimica toată. Cine poate să trăiască decent, în condiţiile în care din salariu mai rămânem cu 35 de lei pe lună?!“, a declarat organizatorul protestului, Aurel Popescu, liderul Cartelului Alfa, filiala Vâlcea.

 

Huiduieli şi fluierături

 

Zeci de minute, oamenii şi-au exprimat nemulţumirile, strigând că, deşi au un loc de muncă sau au o vechime de peste 30 de ani, au ajuns în pragul sărăciei. „Statisticile arată că peste 4% dintre locuitorii acestei ţări trăiesc sub pragul minim al sărăciei. Primul lucru pe care l-au făcut atunci când au fost puşi în funcţii guvernanţii noştri a fost să-şi mărească salariile lor. De noi, muritorii de rând, nu le-a păsat şi nici acum nu-i interesează. Vor să ne prostească în continuare. Am ajuns să ne ducem traiul de pe o zi pe alta“, au spus protestanţii. Lozinca preferată a manisfestanţilor a fost: „Tăriceanu şi ai lui să se ducă pe pustii!“, repetată minute în şir şi însoţită de huiduieli şi fluierături. Liderii protestatarilor au mers apoi la prefectul judeţului, Radu Renga, căruia i-au spus doleanţele lor. Petiţia vâlcenilor a fost trimisă la Bucureşti.

 

Protest liniştit la Olt

 

Liderii protestatarilor din Olt au înmânat prefectului Ştefan Nicolae un protest care trebuie să ajungă pe masa guvernanţilor. „Atragem atenţia că, în condiţiile unui răspuns negativ din partea guvernului, ne vedem nevoiţi să mergem mai departe cu aceste acţiuni sindicale“.

În discuţiile cu prefectul, secondat de subprefecţii Marin Grigore şi Virgil Panduru, reprezentantul Blocului Naţional Sindical, Mugurel Naie, liderul Uniunii Sindicale Oltenia, a reliefat diferenţele mari între salariul minim din majoritatea statelor membre UE şi România. Cristian Gheorghe, prim-vicepreşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere (UJSL), a ţinut să atragă atenţia că „dacă guvernul ne va ignora acum pe noi, sindicaliştii, şi noi îl vom ignora nu peste mult timp“, liderul sindical făcând aluzie la alegerile parlamentare. Manifestaţia va fi reluată potrivit unui program stabilit la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU