15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmendă pentru poluare atmosferică

Amendă pentru poluare atmosferică

O poluare accidentală a atmosferei a avut loc joi după-amiază în localitatea gorjeană Piscoiu, din comuna Stejari. Câteva tone de gaz etan au poluat atmosfera, existând pericolul producerii unei explozii de proporţii. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi ale Jandarmeriei s-au deplasat la faţa locului pentru a lua măsurile necesare. Potrivit prefectului de Gorj, Victor Banţa, un muncitor care lucra la înlocuirea vechii conducte de gaz a lovit din greşeală ţeava, cu excavatorul, iar aceasta s-a fisurat, în atmosferă emanându-se o mare cantitate de amestec de propan şi etan. Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că firma care a realizat lucrările de modernizare a fost amendată pentru poluare accidentală: „Firma care efectua lucrările de modernizare a primit o sancţiune de 50.000 de lei pentru poluare accidentală“, a precizat Ilie.

 

Zeci de ani vechime

 

Conducta, care are o vechime de 50 de ani şi aparţine Compet, făcea legătura între exploatările de gaze din judeţul Gorj şi rafinăria din Piteşti. Din fericire, aceasta este situată pe un deal din comună, la o distanţă de aproximativ un kilometru de case.

Imediat după fisurarea conductei, jandarmii care păzeau reţeaua de conducte au informat ISU Gorj, iar localnicii au fost şi ei anunţaţi să nu folosească surse de foc în apropiere. Firma a oprit furnizarea gazului pe conducta respectivă, iar locul unde aceasta a fost fisurată a fost acoperit cu pământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS