15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicatele cer indexarea salariilor în funcţie de inflaţie

Sindicatele cer indexarea salariilor în funcţie de inflaţie

Sindicatele ar putea renunţa la solicitările de creştere a salariului minim, dacă guvernul va modifica legislaţia astfel încât majorarea tuturor salariilor din economie să se facă în raport cu inflaţia, a declarat ieri preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

„Începem să ne gândim serios că majorarea salariului minim nu mai este o prioritate pentru noi, pentru că, la unele ramuri, am depăşit de mult nivelul de 540 de lei. În luna septembrie, vom ieşi în stradă pentru a impune creşterea tuturor salariilor din economie şi în special a celor din industria lemnului şi din confecţii, care ar trebui să se apropie de media salariului din România şi să ajungă, astfel, la 1.400 de lei. În plus, vom cere ca majorarea salariilor să se facă în raport cu creşterea productivităţii economice, iar negocierea lor să se facă de către sindicatele şi patronatele fiecărei ramuri economice. Vom cere executivului să revină la metoda de indexare a salariilor în funcţie de inflaţie“, a precizat preşedintele CNSLR Frăţia, citat de NewsIn.

Petcu a mai spus că o decizie legată de organizarea mitingurilor din Capitală, pe 17 şi 18 iulie, va fi luată luni, în urma consultării cu organizaţiile judeţene şi cu conducerea celorlalte confederaţii sindicale. Pe de altă parte, o nouă întâlnire a sindicaliştilor cu premierul Călin Popescu Tăriceanu va avea loc pe 17 iulie, când se aşteaptă o explicaţie din partea Băncii Naţionale în ceea ce priveşte impactul pe care îl are creşterea salariului minim asupra inflaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS