15.1 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnvăţământul aşteaptă bani

Învăţământul aşteaptă bani

Construirea a două grădiniţe din Petroşani a fost sistată din cauza lipsei fondurilor, iar în şcoli se fac încă lucrări de igienizare. Lucrările la cele două grădiniţe au început în primăvară şi ar fi trebuit să fie finalizate în toamnă, dar au fost întrerupte din cauza lipsei banilor. Potrivit autorităţilor locale, fondurile pentru aceste investiţii sunt alocate de guvern şi sunt derulate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar pentru finalizarea celor două grădiniţe ar mai fi nevoie de trei milioane de lei.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, spune că pentru cele două unităţi
s-au alocat până în prezent doar 300.000 de lei şi aşteaptă noi fonduri de la guvern. „Lucrările la construcţia celor două grădiniţe au fost deocamdată sistate, iar acum aşteptăm să vedem ce bani vin de la guvern. Costurile totale pentru finalizarea lucrărilor se ridică la două milioane de lei pentru fiecare“, a declarat Ridzi.

Primarul din Petroşani spune că, din bugetul local, administraţia a făcut cheltuieli pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ, unde s-au făcut reparaţii la instalaţiile de termoficare şi au fost schimbate geamurile.

În urma rectificării bugetare, guvernul a alocat pentru reparaţii la şcolile din Hunedoara 5.500.000 de lei, bani de care vor beneficia aproape 90 de unităţi de învăţământ. Cu aceşti bani, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că se vor continua investiţiile la campusurile din judeţ, iar în funcţie de priorităţi, fiecărei unităţi şcolare i se va aloca suma de 500.000 de lei.

Anul şcolar trecut, aproape jumătate din şcolile din Hunedoara care funcţionează în mediul rural, dar şi multe de la oraş nu au primit autorizaţii de funcţionare din partea inspectorilor Autorităţii de Sănătate Publică. Verificarea unităţilor şcolare din Hunedoara s-a făcut de către o comisie mixtă, prefectură – Inspectoratul Şcolar – Autoritatea de Sănătate Publică, după ce în şcolile hunedorene au fost investiţi aproximativ 17.995.000 de lei, bani alocaţi în luna martie prin hotărâre de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII