12.6 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLeonard Asan a scăpat de acuzaţia de omor

Leonard Asan a scăpat de acuzaţia de omor

Tânărul de etnie romă Leonard Asan nu mai este acuzat de omor deosebit de grav, în cazul crimei de la Corabia. Procurorul Ştefan Noajă, care a anchetat iniţial acest caz, a dispus ieri revocarea măsurii de arest preventiv pentru omor deosebit de grav şi eliberarea suspectului. Pe numele acestuia a fost întocmit în schimb un dosar pentru tâlhărie şi lovire, dar Judecătoria Corabia a decis cercetarea lui în stare de libertate pentru comiterea acestor infracţiuni. Parchetul din Corabia a făcut recurs la hotărâre, procesul urmând să aibă loc peste câteva zile la Tribunalul Olt. Leonard a rămas arestat până la judecarea recursului în dosarul de tâlhărie şi lovire.

Tânărul de 19 ani a fost reţinut de poliţişti în dimineaţa de 29 iunie, când cadavrul lui Emil Ciobanu a fost găsit în parcul din Corabia. Până când nu a apărut şi cel de-al doilea suspect, Florin Boca, anchetatorii au susţinut cu tărie că Leonard Asan este autorul faptei şi nu au luat în calcul posibilitatea existenţei altui criminal. Tânărul a stat în arest preventiv aproximativ trei săptămâni, tot oraşul Corabia catalogându-l, cel puţin în primele zile, drept criminal. Spusele unor martori, care puteau să jure că suspectul este nevinovat, s-au răspândit imediat în oraş, apoi în tot judeţul, astfel că în mai puţin de o săptămână de la arestarea sa oamenii au intuit că ucigaşul este încă în libertate. „Pot să bag mâna în foc că nu a fost ţiganul Leonard. Băiatul ăsta a fost bătut de un nuntaş în noaptea aia şi i-a curs sânge din nas. Am văzut cu ochii mei sânge la nara dreaptă şi trei pete mici pe tricou. Eu nu îi iau apărarea, că nu am nici o treabă cu el, dar e nevinovat“, susţinea în urmă cu două săptămâni angajata barului în care Leonard Asan a fost văzut în noaptea crimei.

 

Al doilea suspect

 

Spiritele s-au calmat atunci când anchetatorii au arestat al doilea suspect, Florin Boca. Acesta a recunoscut din primul moment că el a comis crima şi că a acţionat singur. Asupra sa au fost găsite arma crimei şi telefonul lui Emil. Lănţişorul din aur pe care Florin i l-ar fi luat de la gât victimei a fost recuperat de la un bărbat din Turnu Măgurele, care îl cumpărase cu 350 de lei.

Procurorul Eugen Iacobescu a preluat cazul şi a dispus arestarea celui de-al doilea suspect, acuzat de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Ieri, acesta a fost supus unei expertize psihiatrice. Deşi nu este cunoscut cu probleme psihice, tânărul i-a spus procurorului că, în urmă cu ceva timp, pe vremea când lucra la o stână de oi, a fost lovit cu o bâtă în cap de un cioban. Suspectul a spus că a fost internat o perioadă în spital, din cauza loviturii suferite, astfel că anchetatorii au dispus şi realizarea unui examen psihiatric la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti.

Cu toate că procurorul Noajă a decis revocarea măsurii arestării preventive lui Leonard Asan, procurorul care se ocupă acum de caz, Eugen Iacobescu, a declarat ieri că tânărul este încă în vizorul anchetatorilor. „Îl avem în continuare în vedere ca suspect în acest caz. Dacă la primirea rezultatelor expertizei dispuse la tricoul său se va dovedi că sângele aparţine victimei, el va fi arestat din nou, fiind acuzat fie de complicitate, fie de omor deosebit de grav“, a spus Eugen Iacobescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII