6.2 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfectia urinara - remedii homeopatice

Infectia urinara – remedii homeopatice

In mod obisnuit, urina este sterila, iar tractul urinar este lipsit de microbi, cu exceptia portiunii terminale a uretrei. Urina normala, la temperatura obisnuita a corpului, reprezinta un mediu propice cresterii si multiplicarii microbiene. Ea prezinta, in acelasi timp, si unele mijloace de aparare prin care limiteaza imbolnavirea.

Infectia urinara este caracterizata prin prezenta de germeni patogeni in orice loc al tractului urinar, de la vezica urinara pina la rinichi. Ea este intilnita frecvent in practica medicala, ocupind locul doi in patologia medicala ambulatorie, dupa infectiile cailor aeriene superioare.

Cum se produce imbolnavirea?

Germenii incriminati in etiologia infectiilor urinare sint cei prezenti in mod obisnuit in intestinul gros, cel mai important dintre ei fiind bacilul coli. Acestia ajung in vezica urinara prin uretra, fapt explicabil prin frecventa mult mai mare a bolii la femei, unde uretra este mult mai scurta. Sarcina, diabetul zaharat, litiaza urinara, adenomul de prostata, explorarile directe efectuate pe aparatul urinar constituie factori favorizanti.

Cum poate fi depistata o infectie urinara?

Metoda principala folosita in mod obisnuit pentru punerea in evidenta a unei infectii la bolnavii cu suferinte urinare consta in depistarea germenilor in urina si insamintarea acestora pe diferite medii de cultura (urocultura). Cind numarul acestor germeni este sub 10.000/ml de urina, este vorba, de fapt, despre o contaminare a probei de urina produsa in timpul unei recoltari defectuoase. Prezenta a peste 100.000 de colonii de germeni/ml de urina indica o infectie urinara reala. Cantitatile intermediare intre 10.000 si 100.000 de colonii/ml nu sint concludente si este necesara repetarea uroculturii. In raport cu prezenta in urina a acestor germeni, dumneavoastra puteti fi in una din urmatoarele situatii: puteti fi un purtator cronic, fara a acuza o simptomatologie specifica, puteti face o infectie urinara cu manifestari acute, care se poate complica sau nu in evolutia sa, sau puteti acuza o infectie urinara cronica ce evolueaza pe parcursul multor ani cu acutizari periodice.

Cum puteti sti daca sinteti un purtator asimptomatic de germeni patogeni in urina?

Prezenta asimptomatica a germenilor in urina poate fi descoperita intimplator, cu ocazia unor analize de rutina sau a unor investigatii pentru suferinte in afara sferei aparatului urinar. La o analiza mai minutioasa a situatiei, puteti gasi in trecutul mai mult sau mai putin indepartat acuze care pot fi legate de tractul urinar. Agentii microbieni depistati in urina unui purtator asimptomatic sint mai rezistenti la tratamentul specific antibiotic sau chimioterapic.

Bacteriuria asimptomatica poate fi intilnita atit la barbati, cit si la femei. Barbatii virstnici prezinta de obicei un adenom de prostata. La femeia tinara, diagnosticul corect si tratamentul energic trebuie sa duca la vindecare. La bolnavele mai in virsta, tratamentul este rezervat numai episoadelor simptomatice.

In timpul sarcinii, de cele mai multe ori, femeia gravida poate fi purtatoarea unor agenti microbieni in urina, fara a fi constienta de acest lucru. Acestea pot fi ulterior recunoscute ca avind o infectie cronica evidentiata prin probe de laborator. Dintre gravidele cu bacteriurie asimptomatica, mai mult de un sfert dintre ele devin simptomatice inainte sau dupa nastere.

Tratamentul purtatorilor asimptomatici trebuie nuantat; el este necesar anumitor bolnavi (copii, tineri, femei gravide). Este dificila mentinerea sterilitatii urinei timp mai indelungat, in special la virstnici, daca nu se trateaza in acelasi timp si daca nu este inlaturata cauza favorizanta (o litiaza urinara sau un adenom de prostata).

Cum se recunoaste o infectie urinara acuta?

O infectie urinara necomplicata este intilnita mai ales la femei, fara antecedente infectioase urinare anterioare. Boala se manifesta fie printr-o oarecare dificultate de a urina, urinari frecvente si reduse cantitativ si durere in partea inferioara a abdomenului, traducind o infectie urinara joasa, fie prin febra, frison si lombalgie, alaturi de suferintele de mai sus, sugerind inaintarea spre tractul urinar superior. Tratamentul duce la ameliorarea, pina la disparitie, a simptomatologiei, o data cu sterilizarea urinelor. Bacteriuria poate disparea si spontan. Agentul patogen este, in mod constant, bacilul coli. Infectia urinara complicata este intilnita la ambele sexe, mai frecvent la cel masculin. Simptomatologia este asemanatoare celei a grupului precedent, dar bacteriuria este persistenta. Prezenta la barbati tineri poate sugera malformatii congenitale urinare sau stricturi. La virstnici predomina hipertrofia de prostata si litiaza urinara. Agentul patogen este tot colibacilul, dar ocazional pot fi intilniti si alti germeni. Succesul tratamentului depinde atit de eficacitatea tratamentului specific antibacterian, cit si de corectarea cauzei.

Cum puteti sti ca infectia urinara s-a cronicizat?

Multi bolnavi pot fi purtatori cronici de germeni in urina, manifestind episoade simptomatice recidivante de infectie urinara, alternind cu perioade asimptomatice. Infectia urinara persista deseori, in ciuda unui tratament antimicrobian intens. O proportie relativ mare dintre acesti bolnavi este reprezentata de persoane virstnice, aproape jumatate dintre ele fiind de sex masculin. Agentii patogeni sint in general rezistenti la tratament. Recidivele dupa un tratament antimicrobian obisnuit, cu o durata de 10-14 zile, se produc la peste trei sferturi dintre bolnavi. Ele se fac cu acelasi germen sau cu un microb diferit de cel anterior.

Pe acest fond de purtator cronic de germeni in urina pot aparea exacerbari care pot demonstra o ascensionare renala a infectiei (dureri lombare instalate brusc, insotite de febra, frison, urine tulburi) sau de tipul unor cistite, in care pe primul plan se gaseste simptomatologia legata de mictiune (jena la urinat,urinare frecventa, redusa cantitativ cu senzatie de arsura la sfirsitul mictiunii). Unii dintre bolnavi pot prezenta semne de reducere progresiva a functiei renale.Totusi, de cele mai multe ori, functia renala se poate mentine in limite satisfacatoare timp indelungat, tratamentul antimicrobian fiind eficace.

Cu ce va poate ajuta medicina alternativa?

Tratamentul pe care vi-l recomandam in mod cu totul deosebit este cel homeopatic. Acesta actioneaza excelent pe cele mai rebele infectii urinare, indiferent de germenul patogen cauzal si de factorii favorizanti secundari. Avem convingerea ca homeopatia este una dintre cele mai eficiente metode de tratament indicate in afectiunile uro-genitale si in mod special in infectiile urinare. In plus, recidivele sint foarte rare, cind apar sint mult mai usor de tratat, dar cel mai important dintre toate este faptul ca tratamentul este complet lipsit de toxicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS