20.5 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControale în hipermarketuri

Controale în hipermarketuri

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Gorj au demarat o serie de controale în marile magazine din judeţ.

Inspectorii OJPC au mers, în cursul acestei săptămâni, la Motru, unde administratorul unui supermarket a fost amendat cu 4.000 de lei. „În supermarketul din Motru am găsit pe rafturi îngheţată expirată. Administratorul a fost amendat cu suma de 4.000 de lei. De asemenea, am mai avut acţiuni de verificare şi în supermarketul din Târgu Jiu, unde nu au fost descoperite nereguli“, a precizat Mihaela Răducan, inspectoare-şefă a OJPC Gorj. Aceasta a mai declarat că inspectorii au verificat dacă există neconcordanţe între preţurile afişate şi cele de la casă. „Am luat de pe raft produse, am notat preţul afişat şi apoi am mers la casă. Nu au fost nereguli. Reclamaţiile pe care le primim se referă la etichetarea produselor, unele dintre ele neavând eticheta lizibilă“.

 

Jucăriile magnetice, periculoase

 

Inspectorii OJPC Gorj au început o campanie de informare a consumatorilor, dar şi a operatorilor economici din judeţ în ceea ce priveşte noua legislaţie legată de jucăriile magnetice. Potrivit unui nou ordin al ANPC, jucăriile magnetice trebuie să fie însoţite de avertismente în limba română. „„Magneţii care se lipesc unul de celălalt sau se ataşează de un obiect metalic pot provoca accidente grave sau mortale dacă ajung în corp. Cereţi imediat asistenţă medicală în cazul în care magneţii sunt înghiţiţi“. Acesta este mesajul care va trebui să fie prezent pe etichete. Producătorii şi distribuitorii trebuie să afişeze pe ambalajul jucăriilor magnetice un avertisment în limba română, care să conţină instrucţiunile de folosire, dar şi alte sfaturi adresate părinţilor. Problema este că majoritatea oamenilor cumpără jucăriile fără să ţină cont de instrucţiuni“, a precizat Mihaela Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU