18.3 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima de la Corabia face victime colaterale

Crima de la Corabia face victime colaterale

Şoferul ambulanţei a fost trimis în judecată de procuror pentru mărturie mincinoasă. Săptămâna trecută, au fost audiaţi şi prietenii băiatului care au fost cu el în noaptea crimei.

Persoanele care au văzut primele cadavrul adolescentului ucis în noaptea de 28 spre 29 iunie, în Corabia, au dat declaraţii contradictorii. Şoferul de pe ambulanţa care a venit la faţa locului, Dragoş Mitrănescu, a susţinut iniţial că tricoul nu era pătat de sânge, apoi s-a răzgândit şi a declarat că a văzut o pată mică de sânge în zona gâtului.

Pe de altă parte, un localnic din Corabia, Nicolae Petcu, care l-a văzut pe Emil zăcând pe iarbă, în parc, a declarat că, deşi nu s-a apropiat prea mult de victimă, a văzut sânge pe tricou, în zona pieptului. De asemenea, fotografiile făcute de anchetatori arată că tricoul de culoare albă pe care îl purta victima era îmbibat de sânge.

Zilele trecute, au fost audiaţi şi tinerii care au fost cu Emil la discotecă şi în parc în noaptea crimei. Ei au spus că băiatul a plecat de lângă ei, din parc, şi nu s-a mai întors. Deşi l-au căutat mult timp şi l-au sunat la telefon, nu au reuşit să îi dea de urmă.

Declaraţii contradictorii

 

Cel care a văzut primul trupul lui Emil Ciobanu a fost un bărbat din Corabia, care locuieşte în apropierea parcului. Duminică dimineaţă, în jurul orei 5.30, Nicolae Petcu îşi plimba căţelul. „Am dat o tură prin parc, cu câinele, apoi am ieşit. Am intrat din nou, iar la un moment dat am văzut un băiat întins pe iarbă. Avea sânge pe tricou. Am mers la poliţistul de frontieră, care mătura în faţa sediului poliţiei, şi i-am spus că e unu’ beat, căzut în iarbă. Eu aşa am crezut, că e un nuntaş băut, nu ştiam că e mort“, a spus bărbatul. El a mai declarat vineri, când a fost audiat, că a stat la o distanţă de aproximativ zece metri de cadavru, însă chiar şi de acolo a observat sângele de pe piept.

Poliţistul de frontieră a sunat la 112 şi a anunţat că în parc este un tânăr căzut. O ambulanţă s-a deplasat imediat la faţa locului, însă, potrivit declaraţiei şoferului, nu a găsit cadavrul, întrucât cadrele medicale fuseseră anunţate că victima este căzută în stradă, în faţa parcului. „Am mers în faţa parcului, unde ni se spusese că se află victima, dar nu am găsit nimic şi ne pregăteam să plecăm. Când am vrut să întorc ambulanţa, am văzut un bărbat însoţit de un câine, care alerga înspre maşina noastră. El ne-a spus unde se află băiatul căzut“, a declarat şoferul de pe ambulanţă, Dragoş Mitrănescu. Acesta a declarat că a coborât din maşină împreună cu asistenta. Au luat cu ei şi tensiometrul, iar asistenta a ridicat tricoul. „Avea un pic de sânge la gât. Doar atât, în rest tricoul era curat. Noi nu am ştiut că e tăiat decât în momentul când am ridicat tricoul. Atunci am văzut o tăietură mai mare şi altele mai mici. Am mai văzut şi patru înţepături în zona gâtului. Nu era sânge pe tricou“, a spus ambulanţierul.

Fotografiile din dosarul de anchetă au arătat însă că victima avea tricoul îmbibat de sânge atât pe piept, cât şi pe spate. Procurorul Eugen Iacobescu, în baza fotografiilor care dovedesc existenţa unor pete mari de sânge pe tricou şi a declaraţiei lui Nicolae Petcu, a considerat că şoferul de pe ambulanţă a dat o declaraţie neadevărată şi a dispus trimiterea acestuia în judecată pentru mărturie mincinoasă.

 

Mărturii cutremurătoare

 

Zilele trecute au fost audiaţi şi tinerii care au fost cu Emil la discotecă şi în parc în noaptea tragediei. Mihăiţă, prietenul lui Emil, a spus că sâmbătă seară, pe 28 iunie, s-a întâlnit cu Emil în oraş cu intenţia să meargă împreună la discotecă. Ajunşi la Faleză, ei au observat că discoteca era închisă, aşa că s-au plimbat puţin prin oraş, iar când au revenit, au găsit localul deschis. „Emil nu a scos deloc telefonul din buzunar în noaptea aceea, cât a stat la discotecă. Nu a filmat şi nu a fotografiat pe nimeni. Am băut fiecare o bere“, a spus băiatul. El a adăugat că apoi a plecat împreună cu Emil în parc, unde s-au întâlnit cu Roxana, o prietenă. Au stat toţi pe o bancă, iar, la un moment dat, Emil a plecat de lângă ei, spunând că merge să îşi facă nevoile. Roxana a spus că tinerii au aşteptat aproximativ 20 de minute ca Emil să se întorcă. Văzând că nu mai revine, au început să îl caute prin parc. Mihăiţă l-a sunat pe celular la un moment dat, însă Emil nu a răspuns. L-a sunat şi Roxana. La telefonul victimei a răspuns o voce de bărbat, iar fata şi-a dat seama că e ceva în neregulă şi au continuat să îl caute pe Emil. Suspectul Florin Boca a spus că, atunci când a răspuns la telefonul victimei, a auzit vocea unei fete.

Nimeni nu ştie însă ce a făcut Emil după ce şi-a părăsit prietenii. Potrivit anchetatorilor, băiatul ar fi ieşit din parc şi ar fi mers spre drumul ce ducea înapoi la discotecă. Atunci când a vrut să se întoarcă în parc, la prietenii lui, Emil ar fi fost urmărit de Florin Boca. La un moment dat, băiatul s-ar fi rezemat de un copac şi ar fi vomitat. Atunci, suspectul ar fi scos cuţitul şi i l-ar fi înfipt de mai multe ori în spate.

 

Anchetă dificilă

 

În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că victima a încercat să se apere atunci când a fost atacată, pe braţele lui Emil fiind găsite leziuni care dovedesc acest lucru. Modul în care a acţionat criminalul sau criminalii pentru a-l măcelări pe băiat este de-a dreptul cutremurător. În zona abdomenului a fost găsită o tăietură mai adâncă de cuţit, iar, potrivit medicului legist, această leziune a provocat o hemoragie internă puternică.

Ancheta în acest caz este departe de a fi finalizată. Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, cazul poate fi elucidat numai în momentul în care vor fi primite rezultatele expertizelor medico-legale de la Bucureşti. Tot atunci se va stabili dacă pe tricoul lui Leonard Asan, tânărul de etnie romă ţinut în arest aproape o lună pentru omor deosebit de grav şi scos apoi de sub acuzaţie, este sângele lui Emil Ionuţ Ciobanu.

Părinţii lui Emil iau în calcul varianta ca Florin Boca să fie numai o persoană plătită de adevăraţii ucigaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII