În curând, pe micile ecrane, „Dansează baba“
18 ore de filmare, instrumente aduse din toate colţurile ţării, costume care redau atmosfera anilor ’40, un ţambalagiu, femei vârstnice dansând şi multă distracţie, toate acestea s-au întâmplat la filmarea videoclipului „Dansează baba“, al treilea single al lui Ştefan Bănică de pe albumul „Împreună“.
Instrumentele folosite la filmare sunt albe, printre ele fiind şi o vedetă – singurul contrabas alb din ţară, care are inscripţionate iniţialele DB ce se potrivesc perfect cu titlul piesei. Aceleaşi iniţiale se regăsesc şi pe tobele albe, pianul alb şi chitara albă marca Gibson. Instrumentele au fost greu de procurat pentru că trebuia să corespundă atmosferei anilor ’40, pe care regizorul a creat-o cu ajutorul costumelor şi coafurilor. Scena s-a asortat perfect cu instrumentele, fiind decorată în alb.
Cum era de aşteptat, starurile din clip au fost zeci de femei vârstnice, care au dansat fără oprire, sfidând vârsta din buletin. Basmalele au fost aruncate în toate direcţiile de doamnele încinse de ritmul muzicii. O femeie îmbrăcată în costum popular a dansat break-dance, o alta, în doliu, a încercat mişcări de step, iar ca meniul să fie complet, vom putea vedea o venerabilă doamnă dansând reggaeton. Rolul principal este interpretat de un domn prezentabil în viaţa de zi cu zi, deghizat pentru filmările de la clip într-o babă dansatoare. Videoclipul „Dansează baba“ va fi prezentat în premieră pe scena Cerbului de aur, în cadrul recitalului pe care Ştefan Bănică îl va susţine la Braşov, la finalul acestei luni.
Muzeu de ciudăţenii deschis la Londra
Trei capete de om tăiate de indienii Jivaros, mai multe instrumente de tortură sau un animal cu două capete sunt doar câteva dintre curioasele exponate prezentate într-un nou muzeu neobişnuit deschis la Londra. După cum informează Yahoo!News, muzeul privat „Ripley’s Believe it or not“ („Incredibil, dar adevărat“), inspirat din colecţia exploratorului american Robert LeRoy Ripley, a fost deschis săptămâna trecută în Picadilly Circus, una dintre cele mai importante zone turistice ale Londrei. Grupul media Ripley, care a deschis muzee similare în alte 30 de oraşe din întreaga lume, speră că expoziţia va deveni una dintre principalele atracţii ale capitalei britanice, alături de celebrul Muzeu al figurilor de ceară „Madame Tussaud’s“. Colecţiile prezentate la Londra expun în faţa curioşilor, printre altele, un crocodil împăiat, un automobil Mini Cooper încrustat cu cristale preţioase, o reproducere a Podului Londrei realizată din chibrituri, o centură de castitate, precum şi un pulover pe care l-a purtat Marilyn Monroe în timpul unei şedinţe foto. Totuşi, organizatorii expoziţiei avertizează că multe dintre obiectele prezentate nu sunt pentru cei sensibili sau cu inima slabă, dar nici pentru cei cu punga subţire, având în vedere că biletul de intrare costă 19 lire sterline pentru adulţi şi 15 pentru copii.
Concurs de lătrat muzical
Autorităţile din oraşul britanic Swansea au organizat un concurs de lătrat, cu scopul de a selecţiona câini cu înclinaţii muzicale pentru a înregistra un imn comemorativ. După cum informează Yahoo!News, peste 30 de proprietari de câini talentaţi şi-au înscris animalele de companie în competiţie şi s-au prezentat în faţa juriului, încercând să obţină un loc în corul format în onoarea lui Swansea Jack, un câine ce a fost decorat în anul 1930, după ce a salvat mai multe persoane de la înec. Patrupedele selecţionate vor înregistra luna viitoare imnul comemorativ şi vor fi protagonistele unei reprezentaţii publice care va avea loc pe 5 octombrie în faţa Muzeului „National waterfront museum“ din Swansea, în cadrul Festivalului de Artă şi Muzică organizat de autorităţi.