33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul David a solicitat premierului schimbarea lui Gheorghe Popa de la şefia Poliţiei Române

Ministrul David a solicitat premierului schimbarea lui Gheorghe Popa de la şefia Poliţiei Române

Ministrul Cristian David a cerut astăzi aprobarea premierului Călin Popescu Tăriceanu pentru a-l demite de la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române pe chestorul Gheorghe Popa şi a anunţat că l-a propus în loc pe comisarul şef Gheorghi Plai.
Ministrul Cristian David a înaintat astăzi Primului ministru al României solicitarea de eliberare din funcţie a şefului Poliţiei Române pentru management defectuos în derularea programului de achiziţie a autospecialelor de poliţie, se arată într-un comunicat al MIRA.
"Separat de elementele de legalitate, asupra cărora se vor pronunţa instituţiile abilitate, derularea acestui program este o chestiune de oportunitate şi raţionalitate în cheltuirea judicioasă a banilor publici, în condiţiile în care programele de înzestrare trebuie să fie caracterizate prin transparenţă şi eficienţă", se susţine în comunicat.
Ministrul internelor şi reformei administrative reiterează necesitatea de a se stopa executarea contractului în forma în care acesta a fost asumat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. „Câtă vreme voi fi eu ministru, acest contract nu se va derula” a susţinut ministrul Cristian David.
Chestorul de poliţie Gheorghe Popa va fi pus la dispoziţia MIRA, urmând a ocupa o funcţie conform gradului şi pregătirii sale profesionale. Conducerea interimară a Inspectoratului General al Poliţiei Române va fi asigurată de către comisar şef Gheorghi Plai, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române
Decizia ministrului se învârte în jurul contractului pe care Inspectoratului General al Poliţiei Române l-a încheiat cu societatea Ager Leasing pentru modernizarea parcului auto şi vine după ce în ultimele două zile l-a somat în mai multe rânduri pe Gheorghe Popa să suspende contractul sau să-şi dea demisia.
Chestorul Gheorghe Popa a fost numit la comanda IGPR în octombrie 2007, de ministrul Cristian David.
Comisarul şef Gheorghi Plai a fost numit adjunct la comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române pe 18 octombrie 2007. Până la acea dată a fost şef al IPJ Botoşani, iar din 1982 până în 2006 a îndeplinit mai multe funcţii, de la ofiţer criminalist şi până la inspector-şef în cadrul IPJ Iaşi. Are 53 de ani, este născut în localitatea ieşeană Mirosloveşti, e căsătorit şi are un copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII