29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegocierile cadrelor medicale din Sanitas cu ministrul Sănătăţii au eşuat

Negocierile cadrelor medicale din Sanitas cu ministrul Sănătăţii au eşuat

Cadrele medicale afiliate Sanitas nu au fost mulţumite cu propunerea de majorare a salariilor cu până la 7% acordată de Ministerul Sănătăţii şi vor declanşa greva generală pe 20 noiembrie, a declarat azi preşedintele Sanitas, Marius Petcu.

"Ministrul Nicolăescu a venit cu propunerea de majorare a salariilor cu 5-6-7% în 2009, iar noi nu putem să fim de acord cu acest lucru. Nu acceptăm ca bugetul alocat Ministerului Sănătăţii să reprezinte doar 4% din PIB (produsul intern brut – n.r.), ci vrem ca acesta să fie de 5% din PIB, iar această creştere să se regăsească în majorarea cu 50-60% a salariilor", a mai spus Petcu, citat de NewsIn.

Liderul sindical a adăugat că ministrul Nicolăescu nu a fost de acord nici cu introducerea unui spor de prevenţie şi a unei prime de stabilitate în sistemul sanitar.

"Vom purta din nou negocieri joi seară sau vineri dimineaţă, iar dacă nici atunci nu vom cădea de acord vom face un miting în Capitală pe 11 noiembrie, urmând ca pe 14 noiembrie să intrăm în grevă de avertisment, iar pe 20 să declanşăm greva generală", a ameninţat Petcu.

În replică, ministrul Sănătăţii a declarat, la finalul discuţiilor, că o creştere a salariilor poate fi avută în vedere doar odată cu reformarea sistemului sanitar. "Doar dacă vom face reforma în spitale putem disponibiliza resurse pentru creşterea salariilor. Sperăm ca în cursul acestei săptămâni să ajungem să ne înţelegem şi consider că sunt destule lucruri care pot atenua poziţia exagerată din acest moment a sindicaliştilor", a mai spus Nicolăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS