23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, jucător de porţelan

Chivu, jucător de porţelan

Căpitanul naţionalei a suferit o entorsă la genunchi în meciul cu Reggina, din campionatul Italiei, şi va rata partida pe care Inter o va disputa cu Anorthosis Famagusta în Liga Campionilor.

Fundaşul român Cristian Chivu s-a accidentat, sâmbătă seară, în minutul 75 al partidei câştigate de Internazionale Milano, cu scorul de 3-2, pe terenul echipei Reggina, în etapa a zecea a campionatului Italiei, şi este suspectat de o entorsă la genunchi. „Chivu a trebuit să fie schimbat din cauza unei entorse la genunchi“, a scris Gazetta dello Sport.
Tehnicianul echipei din Milano, Jose Mourinho, a declarat, în conferinţa de presă de la finalul meciului de la Reggina, că fundaşii centrali Cordoba şi Chivu au făcut o partidă excelentă, dar accidentarea românului îl determină să caute altă pereche pentru centrul defensivei campioanei Italiei.
„Jucătorii au făcut un meci foarte bun şi pentru a treia oară am jucat cu Cordoba şi Chivu în centrul defensivei şi am avut un anume echilibru. Din păcate, Chivu s-a accidentat din nou la genunchi şi acum trebuie să găsesc alt cuplu de fundaşi centrali pe care să mă bazez. Cred că va lua o pauză de cel puţin o săptămână“, a afirmat Mourinho.

Fundaşul român, criticat de presă

În ciuda faptului că românul a fost lăudat de Mourinho după meciul disputat la Reggio Calabria, presa italiană nu a fost de aceeaşi părere.
„A fost într-un permanent duel cu atacantul gazdelor, Corradi, şi de multe ori l-a pierdut pe acesta din marcaj. A părut obosit şi confuz“, a scris agenţia Datasport despre Chivu, pe care l-a notat cu cinci. „A făcut prea multe faulturi, trebuia să primească trei cartonaşe galbene, nu două. Trebuia eliminat şi el, şi Cordoba“, a scris agenţia Calciomercato.
Din cauza accidentării suferite în repriza a doua a meciului cu Reggina, Chivu va rata meciul programat miercuri în Liga Campionilor, cu ciprioţii de la Anorthosis Famagusta. Pentru că s-a accidentat în dese rânduri, fundaşul român nu a reuşit, de când s-a transferat în Italia, în urmă cu cinci ani, să joace mai mult de 28 de meciuri într-un sezon, în condiţiile în care Serie A are 38 de etape. 
Inter a câştigat partida cu echipa calabreză printr-un gol marcat în minutul 90 de suedezul Zlatan Ibrahomovic. Până atunci, campionii en-titre ai Italiei conduseseră de două ori şi tot de atâtea ori au fost egalaţi. Au marcat Maicon (‘9) şi Vieira (’23) pentru oaspeţi, respectiv Cozza (’23) şi Brienza (’53) pentru Reggina.

„Juve“ merge din ce în ce mai bine

După ce Juventus a reuşit să câştige cu 2-1 la Bologna miercuri într-o etapă intermediară, „alb-negrii“ lui Claudio Ranieri au mai făcut o victimă, pe AS Roma, adversara lui CFR Cluj în Liga Campionilor. Golurile gazdelor au fost marcate de Alessandro Del Piero în minutul 38, din lovitură liberă, şi Marcchioni în minutul 47.
Juve urcase înaintea meciurilor de ieri pe locul al cincilea în clasament, în timp ce Roma a coborât pe o poziţie ruşinoasă, a 17-a. Furioşi după înfrângerea suferită la Torino, suporterii grupării din capitala Italiei au mers ieri-dimineaţă la cantonamentul echipei de la Trigoria şi i-au agresat verbal pe jucători, cărora le-au strigat „Mercenarilor“ şi „Mergeţi la muncă!“.
Antrenorul Romei, Luicano Spalletti, fusese confirmat în funcţie înaintea meciului cu Juventus Torino, dar presa italiană scrie că postul tehnicianului este din ce în ce mai nesigur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS