17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportPoftiţi în infern!

Poftiţi în infern!

Oltenii promit altă atitudine în derbiul cu Steaua, suporterii Ştiinţei dorindu-şi ca favoriţii să nu repete rezultatul din ultimul meci din 2008, pierdut de Craiova cu 2-1.

De când a cumpărat brandul Universitatea, Mititelu şi-a propus să renască spiritul Ştiinţei, să facă o echipă temută în fotbalul autohton şi nu numai, un team frumos care să nu se mai predea granzilor din Capitală. Craiova a făcut cel mai bun tur din ultimii patru ani, dar n-a reuşit să bată granzii din Capitală – înfrângere cu Dinamo, egal cu Rapid. Astăzi jucăm cu Steaua, formaţie care în ultimul meci cu Universitatea, pe „Extensiv“, s-a impus în faţa „găştii nebune“ a oltenilor la capătul unui meci în care cârcotaşii au… cârcotit în fel şi chip. Dar nu mai e timp să ne gândim la trecut. Disputa de astă-seară e meciul-meciurilor, o partidă între orgoliul rănit al Stelei şi tinereţea şi ambiţia Universităţii. Este momentul să ne revanşăm, să învingem Steaua, cei din Ghencea fiind într-o pasă mai puţin bună, ceea ce ar face, ipotetic vorbind, mai uşoară misiunea oltenilor. „Duşul rece“ din meciul de Cupă cu Pandurii şi semieşecul cu Rapid demonstrează că „puştimea“ lui Napoli nu s-a maturizat încă. Oricum, Craiova e mai puternică decât în campionatul trecut, însă principalul adversar al oltenilor va fi forma propriilor jucători, inclusiv moralul, şi, mai ales, starea lor fizică. Gigi Becali a schimbat antrenorii aşa cum făcea şi Mititelu mai deunăzi, iar Steaua încă nu şi-a găsit cadenţa, în timp ce Ştiinţa, cu Napoli, este un fel de revelaţie a acestor 15 etape. Ironia sorţii a făcut ca, în acest moment, o echipă din provincie, fără tradiţia şi palmaresul Craiovei, Unirea Urziceni, să fie pe primul loc în Liga I. Ca o paranteză, Craiova a învins Unirea pe propriul teren (în etapa a 8-a).

Călin: Spiritul oltenilor va învinge Steaua

Astăzi, mai mult ca niciodată, gazdele au nevoie de fani, suporterii olteni ştiind foarte bine să pună presiune pe adversar, să creeze o atmosferă senzaţională, ca pe vremea acelei victorii din 1 septembrie 2002, acel 3-1 pentru Craiova.
Câştigător al eventului Stelei din 1997, fostul fotbalist al Ştiinţei, Augustin Călin, în prezent agent de jucători alături de Adrian Ilie, a prefaţat derbiul de astăzi: „1 solist! Pe ce mă bazez? Pe spiritul oltenilor! Sper ca suporterii să umple stadionul. Echipa are nevoie de ajutorul fanilor“. La acest meci, Nicolo Napoli nu va putea conta pe Spase Dilevski, mijlocaşul australian accidentându-se în partida cu Rapid.
De partea cealaltă, „Micul Balaci“, cum l-au catalogat unii aplaudaci pe Andrei Ionescu, nu va juca astăzi împotriva fostei formaţii din două motive: n-a prins echipa, iar un act adiţional la contractul de transfer prevede că dacă, totuşi, Steaua îl va folosi în meciurile cu Universitatea va trebui să plătească 100.000 de euro Craiovei. Nici ceilalţi jucători formaţi în Bănie, Pleşan şi Rada, nu intră în vederile lui Munteanu pentru acest derbi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII