16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Mondea a dat sampania, nea Vasile ne-a invitat la joc

Dolj: Mondea a dat sampania, nea Vasile ne-a invitat la joc

Citeva sute de craioveni s-au strins ieri in Piata Prefecturii pentru a sarbatori succesul Romaniei, salutind decizia NATO de a invita tara noastra sa adere la Alianta. Dupa ce au ascultat in liniste mesajul presedintelui si al premierului, toate oficialitatile judetului au ciocnit o cupa de sampanie si au iesit apoi sa vada surpriza pregatita de primarul Vasile Bulucea.

Tineri si batrini, oamenii au ascultat fanfara Liceului CFR, a Garnizoanei Craiova si s-au prins in hora alaturi de mai-marii orasului cind taraful Ansamblului folcloric „Maria Tanase“ le-a cintat olteneste. Oficialii au apreciat importanta momentului, chiar daca nu toti cei adunati in piata impartaseau intru totul bucuria generala.

„Auzii ca intram in NATO, da’ nu cred sa ne fie noua mai bine! Eh, sa vedem ce o mai fi si cu noi, da’ bine ar fi sa se imbunatateasca traiu’, ca prea o ducem greu toti“, spunea cu scepticism Petre Paun, de 65 de ani, pensionar din Piscu Sadovei, venit la Craiova sa isi ia medicamente.

Tinerii insa s-au bucurat pentru aceasta realizare care, in opinia lor, va insemna intarirea pozitiei Romaniei in contextul international si nu neaparat cresterea rapida si semnificativa a nivelului de trai. „Da, ma bucur ca Romania a primit invitatia de a intra in NATO, desi, pentru populatie, nu cred ca va insemna o schimbare foarte mare. Din punct de vedere al nivelului de trai, ne va fi mai bine daca vom intra in UE, dar asa… numai armata o sa aiba de cistigat“, a spus Marius Gherghe, student.

Dupa citeva ore de sarbatorit, oamenii au plecat la casele lor, iar edilii s-au intors la treburile lor. „Scaparam de emotii!“, au rasuflat usurati cei care inca se temeau ca s-au bucurat degeaba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS