16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportStancu, printre titulari

Stancu, printre titulari

Ex-rapidistul Ionuţ Stancu este singura achiziţie a pandurilor care a reuşit să se impună în primul „unsprezece“ al formaţiei pregătite de Sorin Cîrţu.

Cu două săptămâni înaintea reluării campionatului, antrenorul Sorin Cîrţu pare să se fi lămurit în privinţa jucătorilor care vor îmbrăca tricoul de titular în prima etapă a returului. Echipa de start a partidei cu MSK Zilina: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – I. Stancu, Stângă, Vancea, Păcurar – Vasilache, Piţurcă are cele mai mari şanse să evolueze în „Ştefan cel Mare“, cu Dinamo Bucureşti. Posibile schimbări ar putea surveni la nivelul postului de portar, unde lupta dintre Mingote şi Stanca este foarte echilibrată, şi la cel de fundaş dreapta, acolo unde Popete ar putea câştiga bătălia cu Rusu în viitoarele patru jocuri de verificare ale pandurilor. Ionuţ Stancu este singura achiziţie care a confirmat, restul jucătorilor transferaţi în această iarnă, Pârvu, Martinovic, Sabou, Luţu şi Hidişan fiind, deocamdată, doar soluţii de rezervă. Cu toate că nu a reuşit să înscrie nici un gol în cele nouă partide de verificare disputate de Pandurii în Antalya, Alexandru Piţurcă este preferatul antrenorului Sorin Cîrţu în avanposturile grupării gorjene. Ceilalţi aspiranţi ai postului de atacant, Raskovic şi Arrieta, şi-au trecut deja numele pe lista marcatorilor, ambii de câte trei ori, însă nu s-au pliat aşa bine pe jocul dorit de Sorin Cîrţu. Vasilache este surpriza tactică a lui „Sorinaccio“, fostul mijlocaş de bandă fiind „promovat“ în spatele vârfului, unde are multă libertate de mişcare.
Aseară, Pandurii Târgu Jiu a disputat alt amical în Turcia, cu Dnepr Dnepropetrovsk, fosta formaţie a lui Oleg Protasov şi a lui Ionuţ Mazilu, iar pe 14 februarie este programat ultimul joc de verificare din Turcia, contra formaţiei din Letonia FC Dinaburg.  

Hidişan, liber pentru Pandurii

Mijlocaşul Florin Hidişan a ajuns în cantonamentul pandurilor din Antalya, fiind prezent la meciul cu MSK Zilina, însă antrenorul Sorin Cîrţu nu l-a folosit nici un minut. El era dorit la Târgu Jiu încă din vara trecută, negocierile cu fotbalistul demarând de la partida dintre Pandurii şi UTA (scor 2-1), din returul sezonului 2007-2008, însă arădenii s-au opus transferului. Aflat în litigiu cu „Bătrâna Doamnă“ de mai bine de şase luni, Florin Hidişan a devenit liber de contract pe 22 ianuarie 2009, iar Pandurii l-a înregimentat imediat. Gruparea gorjeană şi-a permis, după perfectarea acestei mutări, să renunţe la Ilie Iordache, jucător ce evolua pe acelaşi post cu Hidişan, cel dintâi fiind însă destul de capricios. Ex-arădeanul a intrat în programul de pregătire al pandurilor, dar e greu de crezut că va conta în prima jumătate a returului, având în vedere că el nu a mai jucat şi nu s-a antrenat în cadru organizat din vara trecută, fiind suspendat de UTA Arad.
Chiar dacă l-a adus pe Hidişan, Sorin Cîrţu nu va renunţa nici la Constantin Grecu, ce va fi reţinut în lotul echipei Pandurii pentru partea a doua a campionatului. În perioada următoare, oficialii clubului Pandurii se vor ocupa de perfectarea actelor de transfer, Grecu fiind împrumutat în tur la formaţia din Liga a II-a CSM Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele pandurilor în Antalya
Pandurii – SV Germania 90 Schoeneiche 4-0 (Arrieta – 3, Raskovic)
Pandurii – FK Wit Georgia 1-2 (Păcurar)
Pandurii – Metalurgs Liepaja 3-0 (Vasilache, Stângă, Iordache)
Pandurii – Zhetysu Taldykorgan 0-0
Pandurii – SC Tavrya Simferopol 0-0
Pandurii – Pirin Blagoevgrad 0-0
Pandurii – PFC Neftci Baku 3-0 (Stângă – 2, Luţu)
Pandurii – Selecţionata regională Coreea de Sud 3-2 (Raskovic – 2, Ilie Iordache)
Pandurii – MSK Zilina 1-2 (Stancu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS