24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSocrul si-a ucis ginerele cu cutitul de taiat porcul

Socrul si-a ucis ginerele cu cutitul de taiat porcul

• Un batrin de 75 de ani din comuna doljeana Goicea a fost arestat pentru ca i-a strapuns inima ginerelui cu cutitul de taiat porcul • In ciuda virstei sale inaintate, criminalul risca sa fie condamnat la 20 de ani de puscarie

Filip Staicu era cunoscut in comuna Goicea – Dolj drept un om cumpatat la bautura si foarte muncitor, in ciuda celor 75 de ani ai sai. La treburile gospodariei nu era ajutat insa decit de „baba“ lui, Stana. Asta pentru ca fiica lor, Elena, de 49 de ani, si sotul acesteia, Ion Craineanu, de 50 de ani – care locuiau intr-o alta casa construita tot in ograda batrinilor – cazusera in patima bauturii. „Erau cunoscuti in comuna drept mari consumatori de alcool. I-am sanctionat de mai multe ori pentru scandalurile frecvente care erau la ei in familie, dar se vede treaba ca nu s-au potolit“, a precizat agent – sef adjunct Dinu Ilie, seful Postului de Politie Goicea.

„Lasa, ca iti arat eu si tie!“

In dupa-amiaza de 30 decembrie 2002, Ion Craineanu avea chef de un nou scandal cu socrii sai. De data asta, nu era de vina doar alcoolul, cu toate ca bause impreuna cu nevasta-sa pina cind aceasta a intrat in coma alcoolica. Supararea ginerelui era alta: aflase ca pe 23 ianuarie trebuia sa se prezinte la un proces intentat de soacra lui, pe care o snopise in bataie vara trecuta.

Suparat, a intrat peste batrina Stana Staicu in casa, a „altoit-o“ de citeva ori, apoi i-a dat brinci pe scari. Filip Staicu, aflat in curte, i-a strigat ginerelui sau sa o lase pe femeie in pace. Atunci, Craineanu a iesit la batrin, strigind: „Lasa, ca iti arat eu si tie!“.

Incercind sa scape de minia ginerelui, batrinul s-a refugiat intr-o incapere din spatele casei, unde tocmai terminase de transat carnea porcului. Dar Ion Craineanu n-a renuntat asa usor. A incercat sa forteze usa si sa intre dupa socrul sau. Ca sa-si scape pielea, batrinul a proptit usa cu umarul. Vazind ca nu reuseste sa-l tina afara pe ginerele furios, a intins mina dupa cutitul de taiat porcul si a lovit de doua ori cu el la intimplare prin deschizatura usii.

La virsta de 75 de ani, risca 20 de ani de puscarie

Ion Craineanu a primit chiar in piept prima lovitura de cutit. Unealta cu care fusese sacrificat porcul i-a strapuns barbatului inima. A incercat sa se apere de a doua lovitura, care i-a strapuns palmele. Singerind abundent, Craineanu a incercat sa fuga. N-a apucat sa mai faca decit citiva pasi, apoi a cazut mort.

Retinut de politie imediat dupa crima, batrinul Filip Staicu si-a recunoscut fapta: „L-am omorit. Ce era sa fac…“. Pe 31 decembrie, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile. Acuzat de omor, Filip Staicu risca o condamnare intre zece si 20 de ani. „Instanta urmeaza sa tina seama si de circumstanta atenuanta a provocarii, consecinta fiind o reducere corespunzatoare a pedepsei. Insa batrinul, in ciuda virstei sale, va trebui sa raspunda penal pentru crima comisa“, a precizat procurorul Robert Kelemen, din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS