Primarie cu farmacie
La sfirsit de an, primarul din Bralostita are cu ce sa se mindreasca. Caci sedintele consiliului local, dar si alte intilniri festive se vor desfasura de acum incolo in noua sala de consiliu, gazduita de o cladire invecinata primariei. „Pina acum, sedintele de consiliu se desfasurau in biroul meu – de patru pe patru metri – in care stateam foarte inghesuiti. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis sa construim o cladire noua, in care sa avem o sala de consiliu cit mai moderna. In aceeasi cladire se vor afla biblioteca comunala si un punct farmaceutic – foarte util pentru cetateni, care nu vor mai fi nevoiti sa se duca dupa medicamente pina la Craiova sau Filiasi“, spune primarul Dan Marin. Noua cladire – utilata foarte modern, cu mobilier nou si parchet laminat pe jos – va avea incalzire centrala proprie, centrala termica urmind sa incalzeasca si vechiul sediu al primariei.
Gata cu „Alo, centrala!“
Pina de curind, putinii posesori de posturi telefonice fixe din Bralostita bateau de zor in furca aparatului si strigau „Alo, centrala!“ ca sa poata prinde un „fir“ liber. Acum nu mai e cazul. Caci Mosul le-a adus localnicilor o centrala telefonica digitala cu o capacitate de 300 de posturi. Cereri pentru instalarea de posturi telefonice in comuna sint deja vreo 230, iar numarul acestora creste mereu.
Stilpii de electricitate nu vor mai fi legati de pomi
Locuitorii satului Valea Fintinilor isi vor lua adio de la vechii stilpi din lemn ai retelei de electricitate. Stilpi care erau asa de putrezi ca a fost de multe ori nevoie sa fie ancorati de pomii din apropiere pentru a nu se prabusi pe casele oamenilor. In locul lor se monteaza acum stilpi rezistenti, din beton. Iar montarea se face pe portiuni, astfel incit cetatenii sa nu ramina prea mult timp fara curent electric.
12 kilometri de drum fara nici o cheltuiala
In 2002, Primaria din Bralostita a reusit sa duca la bun sfirsit o lucrare pe care cetatenii o asteptau de mult timp. Este vorba despre pietruirea unui drum de 12 kilometri, exact drumul care leaga satele Bralostita, Valea Fintinilor, Ciocanele si Racovita. Forta de munca a fost reprezentata de beneficiarii ajutorului social, iar material a fost din belsug, piatra folosita provenind din cariera comunei. Asa ca, practic, drumul a fost pus, cit de cit, la punct fara nici o cheltuiala din bugetul local.
Primarul Mos Craciun
Mos Craciun a venit si la copiii din Bralostita. Pentru cei de virsta prescolara si scolara, primaria a contribuit si ea la „sponsorizarea“ mosului. Cadourile n-au fost de valoare prea mare – doar de cite 40.000 de lei pentru fiecare copil, ca doar atit a permis bugetul – dar au fost multe si, in definitiv, gestul conteaza. Unul dintre cei care a impartit copiilor pungile cu bomboane, napolitane, eugenii, biscuiti, portocale si pixuri a fost chiar primarul localitatii, considerat de copii drept un fel de mesager al lui Mos Craciun, chit ca n-a avut traditionalul costum rosu.