15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024

Stiri diverse

Inceput de an incarcat pentru ambulante

200 de solicitari s-au inregistrat in ultimele 48 de ore la dispeceratul Serviciului de Ambulanta Slatina. Cele mai multe interventii au fost la cazurile de hipertensiuni arteriale si de accidente vasculare, urmate de fracturi si traumatisme craniene provocate de polei, ameteli, sindroame dispeptice biliare cauzate de excesul de alimente etc. Ieri-dimineata a fost inregistrat si primul deces din acest an: un batrin, care a facut stop cardiorespirator. In intervalul 9.00-12.00, din cauza numarului mare de solicitari, in parcul auto al Serviciul de Ambulanta Slatina mai era doar o singura masina, restul autovehiculelor fiind pe teren.

(M.M.)

„Bombardamentul“ cu petarde continua in Drobeta Turnu Severin

Severinenii sint asurziti in continuare de petarde, desi 1 ianuarie a fost ultima zi pentru folosirea legala a acestora. Utilizarea petardelor a fost permisa exclusiv in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, iar nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda, cuprinsa intre 4 si 12 milioane de lei. Cu toate ca medicii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti nu s-au confruntat decit cu un singur caz in care un minor a fost la un pas de a-si pierde un ochi din cauza unei petarde care a explodat in apropierea sa, utilizarea in continuare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice poate avea urmari tragice. „Comercializarea acestor produse in afara perioadei legale reprezinta o fapta pasibila de dosar penal, pentru nerespectarea regimului materialelor explozibile, fiind pedepsita cu inchisoare intre trei si 12 ani. Facem un apel catre locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin sa nu mai foloseasca petarde, pentru a preveni producerea unor accidente nedorite“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

(F.L.)

O tinara a fost lasata trei zile in frig

La Sectia de urgente a Spitalului Judetean Mehedinti a fost adusa joi o tinara aflata intr-o stare avansata de hipotermie, dupa ce a stat aproape trei zile dezbracata sub un pod in zona localitatii Gura Vaii. Oprea Maria, de 20 de ani, le-a declarat medicilor ca a fost dezbracata de mai multi cetateni de etnie roma, care au abandonat-o in zona localitatii sus-amintite. Tinerei, care sufera si de oligofrenie, i-au fost acordate primele ingrijiri si va mai ramine citeva zile sub supraveghere medicala.

(F.L.)

Spitalele din Olt – controlate de SANEPID

Inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat Olt nu au slabit controalele nici dupa Sarbatori. Inca din a doua zi a noului an, sefa institutiei, dr. Madalina Popescu, impreuna cu dr. Mihaela Cojocaru, sefa Directiei de Supraveghere a Starii de Sanatate a Populatiei din cadrul DSP Olt, au fost pe teren. Prima institutie controlata a fost Spitalul Judetean Slatina, unde, cu mici exceptii, nu au fost depistate nereguli majore de la normele igienico-sanitare in vigoare. In zilele urmatoare vor fi verificate si celelalte spitale din judet.

(M.M.)

Un gorjean are cea mai veche casa de marcat

Ion Petre, de 26 de ani, din Tirgu Jiu, a descoperit in podul locuintei sale o casa de marcat veche de aproape 100 de ani. Barbatul spune ca a gasit aparatul cu pricina in podul casei sale de la tara si a ramas uluit cind a facut descoperirea. Casa de marcat a fost facuta in anul 1906 de o firma din Ohio, Statele Unite ale Americii, si se pare ca a fost folosita ultima data in urma cu peste 70 de ani. Ion Petre vrea sa vinda casa de marcat si spera ca va obtine pe ea citeva mii de dolari. Proprietarul doreste ca respectivul obiect sa fie achizitionat de un muzeu sau de un colectionar.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS