26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoua nave ale NAVROM Drobeta Turnu Severin au fost implicate intr-un incendiu linga Cernavoda

Doua nave ale NAVROM Drobeta Turnu Severin au fost implicate intr-un incendiu linga Cernavoda

• In momentul producerii incendiului, in port erau trei nave ale societatii severinene • Doi marinari au suferit arsuri de gradele 1 si 2, fiind transportati la spital

Un incendiu a izbucnit vineri, in jurul orei 13.00, la pontonul de acostare al Companiei de Navigatie Fluviala NAVROM Drobeta Turnu Severin, la kilometrul 300 pe Dunare, in apropiere de podul Cernavoda, in zona portului fluvial vechi si a cuprins doua nave apartinind societatii sus-amintite.

Potrivit declaratiilor pompierilor, ofiterul mecanic Florin Ciobanu, de 24 de ani, angajat pe nava Petrosani, a aprins bricheta pentru a verifica un tanc de motorina, moment in care s-a produs o explozie. Din cauza gazelor acumulate si a neglijentei de care a putut da dovada, angajatul de pe remorcherul Petrosani a fost la un pas de a-si pierde viata. Barbatul a suferit arsuri pe miini si partial pe fata, iar in prezent este internat in Spitalul Municipal Cernavoda, fiind in afara oricarui pericol.

Echipajul vasului Petrosani efectua un transfer de motorina in tancurile remorcherului Dragasani, apartinind tot Companiei de Navigatie Fluviala NAVROM Drobeta Turnu Severin, cu o pompa submersibila a carei instalatie electrica era improvizata. In momentul transferului de motorina si a exploziei care a urmat incendiului, in sala masinii a remorcherului, Petrosani se afla si ofiterul mecanic Ciobanu Ionel, de 35 de ani, din comuna Sadova, judetul Dolj, care a fost transportat la Spitalul Municipal Medgidia si internat cu diagnosticul arsuri de gradele 1 si 2, coapsa stinga fata postero-externa, coapsa dreapta miini bilaterale, gambe bilateral, scalp incomplet, fiind in afara oricarui pericol.

Navele de la NAVROM Turnu Severin asteptau sa fie incarcate

Incendiul a fost lichidat in mai putin de zece minute, de catre pompierii Detasamentului de Pompieri Cernavoda care au actionat cu doua autospeciale si nu s-a extins si la alte compartimente ale navei Petrosani.

Potrivit capitanului-sef Ismail Selim, de la Capitania Cernavoda, cercetarile sint continuate de cadrele Inspectoratului de Politie Transporturi Constanta, pentru a se stabili cu exactitate cauzele care au dus la acest incendiu.

Potrivit sefului sectiei de protectia muncii de la societatea NAVROM SA Drobeta Turnu Severin, Dumitru Socareva, in momentul producerii incendiului in port erau trei nave, respectiv Petrosani, Dragasani si Giurgiu 15. Toate cele trei nave apartin societatii sus amintite si asteptau sa fie incarcate si sa paraseasca rada portului.

„Ultima tocmai iesise din reparatii, dar, din fericire, nu au suferit pagube importante. Cercetarile in cazul acestui incident continua“, a spus Dumitru Socareva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS