18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci sună deşteptarea

Balaci sună deşteptarea

Managerul general al Ştiinţei speră ca echipa să îşi revină până la derbiurile cu Rapid şi Steaua, decisive pentru calificarea în cupele europene.

 

Chiar dacă a recunoscut că punctele cu CS Otopeni sunt binevenite, având în vedere obiectivul Ştiinţei în acest sezon, managerul general al Universităţii, Ilie Balaci, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte jocul alb-albaştrilor, în condiţiile în care urmează partide grele pentru juveţi. „Trebuie să ne mulţumim cu cele trei puncte, dar ne interesează mai mult jocul decât punctele. Sperăm să ne revenim, pentru că după meciul cu Buzău vor începe partidele frumoase. Cred că băieţii sunt afectaţi şi de povestea cu licenţierea. În plus, a fost o mare dezamăgire la Timişoara, acolo unde am pierdut şansele de a juca în Champions League, iar asta a contat psihic", a spus Ilie Balaci, după meciul de la Ploieşti.

După partida cu Gloria Buzău, Universitatea va întâlni Rapid, Steaua (ambele în deplasare) şi Vaslui (acasă), toate trei, contracandidate la un loc în Europa League. Meciuri dificile, dar pe care preşedintele Adrian Mititelu este convins că le va câştiga: „Craiova nu mai pierde nici un meci. Cel puţin patru puncte va lua la Bucureşti. Mie mi se pare mai greu meciul cu Vasluiul, acasă. Dacă nu batem acum Rapid şi Steaua, când să le batem?".

 

Victorie importantă, joc sec

 

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a pus victoria pe primul loc, mulţumit de faptul că echipa sa a reuşit să învingă. „În zilele astea nu mai există echipe mici. Importante sunt punctele. Până la urmă, şi Steaua a marcat greu aici, în minutul 92. Jucătorii Craiovei trebuie să joace, să-şi atingă obiectivele, nu să se gândească la procesul de licenţiere, care cred că oricum se va termina bine", a spus Mititelu, care nu a fost invitat la Adunarea Generală a FRF, ocazionată de împlinirea a 100 de ani de existenţă a forului.

Asemenea patronului, antrenorul Nicolo Napoli a salutat obţinerea celor trei puncte, dar a recunoscut că jocul nu a fost strălucit, dând vina şi pe căldură. „Am reuşit să obţinem victoria, chiar dacă nu a fost deloc uşor, mai ales că meciul s-a jucat pe o vreme foarte călduroasă. Am avut o primă repriză cu ocazii puţine şi o a doua destul de seacă, dar cu o realizare de trei puncte. Urcăm în clasament şi sperăm până în ultimul moment că vom juca în Europa League", a spus italianul.

De partea cealaltă, antrenorul Liviu Ciobotariu a lăudat jocul alb-albaştrilor. „Am întâlnit un adversar foarte puternic, foarte bine organizat, cu jucători de mare valoare. De fiecare dată primim felicitări de la adversari redutabili, care ne spun că am evoluat foarte bine, dar ei se duc să joace în Europa League, iar noi mergem în Liga a II-a", a declarat Ciobotariu.

 

Dănănae şi Găman stau cu Gloria Buzău

 

Ovidiu Dănănae şi Valerică Găman au fost avertizaţi în partida de duminică, împotriva CS Otopeni, şi nu vor putea evolua în meciul de vineri, cu Gloria Buzău. Dănănae a primit cel de-al şaptelea „galben", în timp ce Găman este la al patrulea. Cei doi sunt suspendaţi o etapă, iar antrenorul Nicolo Napoli se va putea baza pe ei la meciul cu Rapid.

Pe lângă cei doi jucători, trupa lui Nicolo Napoli ar putea pierde şi publicul la meciul cu Buzău, după ce, la partida cu CS Otopeni, din galeria Universităţii au fost aruncate pe teren două beţe de steag. Arbitrul Comănescu le-a recuperat şi le-a dus arbitrului de rezervă, iar la final a scris în raportul de joc despre acest incident. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină, probabil la următoarea şedinţă. Supărat, Adrian Mititelu a comentat incidentul, dându-le chiar şi o temă membrilor Comisiei de Disciplină: „N-ar trebui să se vorbească despre fanii noştri care aruncă beţe în teren, ci despre arbitrii care iau dolari".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII