Pentru recuperarea datoriilor, bunurile Colegiului Tehnic din Motru vor fi puse sub sechestru
SC ELECTRICA ar putea intrerupe in orice moment curentul in cazul prestatorului de servicii UATAA Motru. Pentru ca elevii scolilor din oras sa nu ramina fara caldura, Ion Iorga, primarul din Motru, a solicitat ieri interventia Consiliului Judetean Gorj. Se urmareste ca, in urma discutiilor, sa se obtina o reesalonare a datoriilor pe care scolile le au catre prestatorul de servicii. La rindul sau, acesta are restante de mai multe miliarde de lei la ELECTRICA. In urma recalcularilor si a adaugarii penalizarilor, datoria celor trei unitati de invatamint din Motru, la care invata peste 2.000 de elevi, a fost stabilita de UATAA la 27 de miliarde de lei.
Ilie Schinteie, directorul UATAA, a declarat ca de doi ani primaria nu a achitat, in contul datoriilor la scoli, aproape nici un leu. Pentru recuperarea datoriilor, anul trecut a fost emisa o hotarire judecatoreasca, prin care s-a dispus punerea sub sechestru a mai multor bunuri ale Colegiului Tehnic din Motru. Printre acestea se regasesc Sala de festivitati a unitatii si mai multe utijale din cadrul atelierelor, valoarea totala a sechestrului fiind de opt miliarde de lei.
Intretinere ieftina la Bumbesti-Jiu
Edilii din Motru au primit ceva bani de la CNLO, insa doar o mica parte au fost virati la UATAA. „In 2001 nu au dat nici un leu, iar in 2002, numai 900 de milioane de lei. Ma vad nevoit sa ii debransez daca autoritatile nu intervin. Pentru ca singuri nu se mai pot descurca. Iar daca nu o sa ii debranseze UATAA, atunci o sa-o faca, indirect, ELECTRICA. O sa se intimple ca la Craiova. Anul trecut, pentru luna decembrie, Primaria Motru ne-a promis trei miliarde de lei, din patru, cit au primit de la Compania Nationala a Lignitului Oltenia. Am luat 200 de milioane de lei“, a spus Ilie Schinteie.
Datoria totala a asociatiilor de proprietari din Motru si a celor trei scoli este de aproape 50 de miliarde de lei. In topul datornicilor conduce Asociatia de proprietari nr.13, cu peste patru miliarde de lei. Pentru a mai reduce din cheltuielile la intretinere, unele primarii au hotarit ca, in functie de temperatura de afara, sa se limiteze furnizarea de agent termic. In aceasta situatie este orasul Bumbesti-Jiu.
Primarul Ion Stanculete a dat o dispozitie prin care, in zilele mai putin geroase, centralele sa nu mai furnizeze agent termic la capacitate maxima. Spre deosebire de Tirgu Jiu, la Bumbesti-Jiu, ca si la Turceni, se plateste o intretinere relativ suportabila. Astfel, pentru luna decembrie, la un apartament cu doua camere intretinerea este de 1.120.000 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere-1.140.000 de lei.