4 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Spre Dinamo?

• Universitatea a transferat inca un rocarist: Dan Alexa
• In opinia tehnicianului oltean, lui Sava ii lipseste ambitia
• Oltenii si-au incasat primele pentru ultimele doua victorii
• Aseara era asteptat in Banie actionarul Gigi Netoiu
• 1.500 de suporteri giulesteni si-au anuntat prezenta la meciul de miine
• Intrarea generala – 30.000 de lei

Este greu de presupus ce se va intimpla cu Universitatea dupa acest tur de campionat, surse credibile din Capitala sustinind ca Gigi Netoiu s-ar fi hotarit sa paraseasca in iarna Bania. Totusi, chiar daca Netoiu o fi afirmat asa ceva prin anumite cercuri, confirmarea va veni in vacanta, pentru ca, se stie, „Comandantul“ se poate schimba de la o zi la alta.

Probabilitatea ca Netoiu sa renunte la Universitatea a crescut in ultima vreme, oamenii sesizind ca actualul sef al clubului oltean si-a rarit serios aparitiile in Banie, care oricum nu erau prea numeroase. In schimb, Gigi Netoiu este zarit din ce in ce mai des in anturajul celor de la Dinamo, acolo unde sfatuitorul sau permanent, Giovani Becali, pompeaza jucatori cu nemiluita in ideea de a strivi rapid marile rivale ale „ciinilor rosii“.

Actiunea sustinuta a celebrului impresar de la ISM pare a-l fi acaparat total pe Gigi Netoiu care se viseaza, probabil, actionar (chiar daca nu majoritar ca la Universitatea) la clubul garnisit cu vedete din Stefan cel Mare.

Ca Becali vrea sa faca o super-echipa din Dinamo si chiar ca Gigi Netoiu ar fi tentat sa se implice si el acolo are mai putina importanta pentru noi. Ne intereseaza, in schimb, conditiile in care „Comandantul“ va decide sa paraseasca timona Universitatii, pentru ca, in vara, cind intentionase sa faca acest pas, ne lasa cam golasi.

Prin urmare, oltenii trebuie sa fie foarte atenti la miscarile viitoare ale lui Gigi Netoiu. Daca acesta, in cazul in care va hotari sa renunte la Universitatea, va cere in schimb o anumita suma de bani este o chestie logica pina la urma. Ca cererea va fi exagerata sau nu, asta este o alta poveste. Problema delicata o reprezinta insa jucatorii, pentru ca n-ar fi exclus ca multi dintre ei sa fie indrumati urgent spre Capitala, cu precadere la Dinamo. Mai ales ca majoritatea actualilor componenti ai Universitatii sint legati de Netoiu prin contracte ferme si este putin probabil ca vreunul sa scape de un transfer urgent in Bucuresti.

Sa speram insa ca Gigi Netoiu va fi si el macar o data ponderat. Pina la urma, chiar si in actualele conditii, Dinamo se bate mai degraba cu Steaua si cu Rapid, Universitatea nefiind in stare sa mai creeze probleme deosebite bucurestenilor. N-ar avea rost deci ca Gigi Netoiu sa ne darime complet, chiar daca oltenii au refuzat cu incapatinare sa-l simpatizeze, tocmai din cauza principiilor straine de spiritul Universitatii dupa care „Comandantul“ a ales sa se ghideze in fotbal. Deci, daca va alege sa plece din Banie, dar va decapita si lotul echipei alb-albastre, Gigi Netoiu se va acoperi de ura definitiva a oltenilor adevarati, care, s-a vazut, nu se pot obisnui sub nici o forma cu fotbalul „programat“.

In sfirsit, ar mai fi o varianta, putin probabila, insa: ca Gigi Netoiu sa-si recunoasca greselile pe care le-a facut, sa-si schimbe complet strategia de conducere si sa mearga inainte, pe un alt drum, cu Universitatea. Depinde, totusi, de ce inseamna Dinamo pentru „Comandant“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS