23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Goga - încă 60 de zile la răcoare

Doctoriţa Goga – încă 60 de zile la răcoare

Pentru a doua oară în mai puţin de două săptămâni, în acelaşi dosar al Valentinei Goga, Curtea de Apel Craiova este nevoită să intervină şi s-o ţină pe doctoriţă în arest, după ce Tribunalul Dolj o eliberase. Curtea de Apel Craiova a admis ieri recursul formulat de procurori împotriva hotărârii prin care, cu două zile în urmă, Tribunalul Dolj dispusese eliberarea din arestul preventiv a doctoriţei Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii. Reamintim că aceasta a fost trimisă în judecată de Parchetul Tribunalului Dolj pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, după ce a luat o şpagă de 500 de lei de la un bolnav pentru a-i aproba pensionarea medicală.
În momentul în care a primit dosarul, judecătoarea Mariana Georcotină de la Tribunalul Dolj a luat marţi în discuţie menţinerea măsurii de arestare preventivă, dispunând înlocuirea arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Procurorii au declarat însă recurs, care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Craiova.
În faţa completului format din magistraţii Mirela Ciurezu Gherghe, Robert Condurat şi Aurel Ilie, inculpata Valentina Goga şi-a susţinut din nou nevinovăţia şi a cerut punerea în libertate, pentru că nu prezintă pericol pentru societate. Procurorul Costel Niculeanu a solicitat însă instanţei menţinerea arestului preventiv pentru doctoriţă. El le-a explicat judecătorilor că starea de pericol pentru societate poate consta şi în sentimentul de insecuritate perceput de opinia publică, atunci când constată că fapte de gravitate mare, cum ar fi cele de corupţie, nu sunt sancţionate eficient de justiţie, care i-ar pune prea uşor în libertate pe inculpaţi. Se pare că instanţa a adoptat acest punct de vedere, dispunând admiterea recursului şi menţinerea stării de arest pentru o perioadă de până la 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII