26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTiganii pot da examen pentru permis doar daca printre candidati sint si politisti

Tiganii pot da examen pentru permis doar daca printre candidati sint si politisti

„Cind stau in banca linga domnul colonel, imi tremura pixul in mina“

Liderii etniei romilor din Gorj sint revoltati impotriva unei decizii a Politiei Rutiere Gorj, conform careia, la examenul scris pentru obtinerea permisului de conducere, tiganii nu sint primiti laolalta cu ceilalti candidati. Pentru ca romii sa fie primiti, este obligatoriu ca in aceeasi sala sa fie si politisti care candideaza.

„Este o discriminare faptul ca nu ne primesc si pe noi cu ceilalti candidati. Ne-au spus ca trebuie sa asteptam sa ne stringem mai multi si sa dam examen in acelasi timp cu politistii. Daca un an intreg nici un politist nu da examen pentru carnet, nici noi nu mai putem da. E o aberatie sa dam examen cu sala plina de politisti! Cind stau in banca linga domnul colonel, imi tremura pixul in mina“, a spus Nelu Pavel, liderul romilor din Gorj. Reprezentantii etniei se pling ca au fost eliminati de la mai multe examinari. „Am facut scoala de soferi si la patru examene nu am fost primit. Ma cheama Caldararu si asa si-au dat seama ca sint tigan.“

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Gorj spun ca masura este perfect legala si a fost luata pentru a se elimina suspiciunea ca romii nu stiu carte, dar iau permis de conducere. „Este un ordin dat in urma cu citiva ani de ministrului de interne, Ioan Rus. Pentru ca romii sa fie primiti la examenul scris, trebuie sa fie si candidati politisti. Nu e o masura pe plan local, asa se intimpla in toata tara“, a spus subcomisar Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al IJP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS