22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFirmele prietenilor lui Nicolae Mischie au „asfaltat“ drumul spre faliment al Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj

Firmele prietenilor lui Nicolae Mischie au „asfaltat“ drumul spre faliment al Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj

• Intreprinderea si-a inchiriat statiile de asfalt si sortare unor firme de la care a cumparat apoi materiale pentru lucrari la preturi supraevaluate • De la alte firme au fost achizitionate, la preturi astronomice, utilaje care au functionat doar citeva ore

Intreprinderea de Drumuri si Poduri Gorj este la un pas de faliment din cauza afacerilor facute de fosta conducere in perioada 2001-2002, cind statiile de sortare si de asfalt au fost inchiriate unor firme, ai caror patroni sint cunoscuti ca fiind apropiati ai PSD si ai lui Nicolae Mischie. Nicolae Raitaru si fiul sau, Ionut Daniel Raitaru, omul de afaceri Cretoiu, Relu Stefanoiu sau Mugurel Surupaceanu sint numele de care se leaga afacerile care au condus Intreprinderea de Drumuri si Poduri la faliment. Unele dintre firmele acestora au „cistigat“ si licitatiile pentru lucrarile de reparatii la cladirea consiliului judetean.

„Acolitii lui Mischie nu lipsesc de la nici o licitatie, desi au mari restante la plata impozitelor si taxelor catre stat. Comisiile de receptie sint obligate sa accepte, in locul certificatelor eliberate de institutiile financiare privitoare la datorii, declaratii pe propria raspundere ale patronilor, cum ca nu ar avea datorii“, a spus fostul prefect Pantelimon Manta, presedinte al PD Gorj.

La SENACO, nisipul si pietrisul au valoarea aurului

Numele unor societati precum SC RIDICON SA, SC ROVINCON SA, apartinind familiei Raitaru, sau SC CRECOMPANY si SC CREPANY, apartinind omului de afaceri Cretoiu, sint nelipsite cind e vorba de licitatii unde este in joc banul public.

Printr-o adresa oficiala venita din partea Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj se confirma ca aceste firme, patronate de prieteni ai lui Nicolae Mischie, nu au pierdut ocazia de a-si spori profiturile de pe urma asfaltarii drumurilor judetene.

Intreprinderea de Drumuri si Poduri si-a inchiriat statia de asfalt de la Siacu firmei SC RIDICON SRL, iar statia de asfalt de la Bratesti a fost inchiriata societatii CRECOMPANY SA.

Un alt prieten de-ai lui Nicolae Mischie, Relu Stefanoiu, avind firma SENACO, nu a lipsit la impartirea tortului intre prietenii PSD. Intreprinderea de Drumuri si Poduri a cumparat de la SENACO 120 de metri cubi de nisip, la pretul de 239.375 de lei/mc si 120 de metri cubi de pietris, la pretul de 229.329/mc. Oamenii care lucreaza in domeniu spun ca pe piata preturile practicate sint cam la jumatate, iar Intreprinderea de Drumuri si Poduri i-a platit lui Relu Stefanoiu preturi mult prea mari pentru nisip si pietris.

Consiliul Judetean Gorj confirma, tot printr-un act oficial, ca lucrarile de reparatii ale cladirii acestei institutii au fost cistigate de SC ROVINCON SA, apartinind tot familiei Raitaru, ca si RIDICON. Pretul oficial al lucrarilor a fost de 300 de milioane de lei, dar Pantelimon Manta spune ca au fost facute lucrari care au costat doua miliarde de lei.

Un miliard pentru o vola care a functionat sase ore

Pantelimon Manta, fost prefect de Gorj, a mai dezvaluit faptul ca afacerile cu firmele unor apropiati ai lui Mischie nu s-au limitat la inchirierea statiilor de sortare.

„Au fost achizitionate si utilaje, iar investitiile au fost dezastruoase. De la firmele lui Mugurel Surupaceanu, apropiatul lui Mischie, a fost achizitionata o vola pentru care s-a platit un miliard de lei si care a functionat sase ore. A fost cumparata si o instalatie de spalat autovehicule pentru 250 – 300 de milioane, desi garajul unde ar fi trebuit instalata nu are nici macar canalizare. Instalatia nu a putut fi folosita“, a spus fostul prefect.

Intreprinderea de Drumuri si Poduri confirma ca s-a achizitionat o vola de la SC MAGICO TRADING SRL la pretul de un miliard de lei, si o instalatie de spalat autovehicule la pretul de 220 de milioane de la SC EXECUTIV SRL. Usurinta cu care prietenii PSD fac afaceri cu banii publici este data si de faptul ca din Consiliul de Administratie al Intreprinderii de Drumuri si Poduri fac parte figuri marcante ale partidului: Alecu Dragoi -secretar general al PSD, Gheorghe Milosteanu, Ion Argintaru, Cornel Popescu – vicepresedinte al consiliului judetean. In AGA se regasesc alte nume sonore: Vasile Toaxen, Ilie Turtoi, Anton Sava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS