23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParfumuri contrafăcute descoperite în PTF Calafat

Parfumuri contrafăcute descoperite în PTF Calafat

Ieri, în jurul orelor 9.00, s-a prezentat pentru a intra în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cetăţeanul bulgar Gyurov K., de 42 de ani, conducând autoutilitara marca Peugeot Boxer.  
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră doljeni i-au solicitat cetăţeanului bulgar documentele necesare de tranzitare a României, rezultând faptul că acesta transporta 17 colete în care se aflau 100 recipienţi a câte 75 ml. parfum, inscripţionaţi cu marca "VERS WHITE JEANS".
Existând suspiciuni cu privire la conţinutul celor 17 colete, poliţiştii din PTF Calafat au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, în vederea stabilirii autenticităţii parfumurilor transportate.
În urma controlului efectuat în cooperare cu lucrătorii vamali s-a constatat că cele 17 colete conţin un număr de 100 recipienţi cu parfum, inscripţionaţi cu marca "VERSACE" pentru care cetăţeanul bulgar nu a putut prezenta documente justificative, respectiv autorizaţie de utilizare  a mărcii din partea firmei VERSACE.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea mărfii, lucrătorii vamali au procedat la ridicarea coletelor cu parfumuri în valoare de 6.150 de lei conform facturii comerciale prezentate, până la finalizarea cercetărilor.
Persoanei în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,folosire de acte nereale la autoritatea vamală“ şi ,,punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS