23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarin Anton (MT): Două telefoane de ameninţare cu bombă au fost date secvenţial,ambele false

Marin Anton (MT): Două telefoane de ameninţare cu bombă au fost date secvenţial,ambele false

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat miercuri că informaţiile contradictorii privind avionul în care a fost anunţată prezenţa unei bombe au apărut din cauza faptului că au existat două apeluri telefonice, însă ambele alarme s-au dovedit false.

Potrivit secretarului de stat, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că apelurile au fost făcute din Constanţa, de pe o cartelă reîncărcabilă.

"Nu a fost deloc bâlbâială. Aceste telefoane au fost date secvenţial. Primul telefon a spus că o aeronavă a companiei Wizz Air are bombă la bord şi se deplasează pe ruta Bucureşti – Timişoara – Roma. În momentul verificării s-a dovedit că Wizz Air nu are călătorii astăzi pe ruta Timişoara – Roma. S-a verificat şi, puţin înainte de acest lucru, decolase o aeronavă Wizz Air cu destinaţia Londra. Imediat s-a luat măsura de a întoarce aeronava din drum şi de a pune pasagerii în siguranţă şi s-a verificat aeronava. (…) S-a dovedit a fi o alarmă falsă" a precizat Marin Anton.

Secretarul de stat a spus că de pe aceeaşi cartelă telefonică s-a primit un alt apel prin care s-a informat că nu era vorba despre o aeronavă Wizz Air, ci una Carpatair, şi s-a indicat numele unui pasager de la bordul aeronavei. El a precizat că, în urma verificărilor, s-a dovedit că pe ruta Bucureşti – Timişoara – Roma nici Carpatair nu efectuase vreun zbor. S-a dovedit, de asemenea, că acel pasager există într-o aeronavă Carpatair care, la acel moment, se afla pe drum de la Bucureşti spre Timişoara şi mai avea 10-15 minute până la aterizare. În urma verificărilor s-a dovedit tot o alarmă falsă.

În urma verificărilor a reieşit că telefonul a fost dat din Constanţa de un bărbat, de pe o cartelă reîncărcabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS