18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn bar functiona chiar in incinta Scolii generale din Ionesti

Un bar functiona chiar in incinta Scolii generale din Ionesti

Elevii si profesorii Scolii generale din Ionesti aveau la „dispozitie“ pina acum citeva zile un bar care functiona chiar in curtea institutiei de invatamint. Pentru ca autoritatile locale nu luau nici un fel de masuri pentru a desfiinta discoteca si barul din curtea scolii, cadrele didactice au cerut ajutorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. In urma controlului efectuat joi dupa-amiaza, inspectorii OJPC au constatat ca totul era mult mai grav. Pe linga faptul ca autoritatile locale au acordat spatiul din caminul cultural situat in curtea scolii unei firme care a deschis aici un bar si o discoteca, singurul grup social din zona era folosit in comun de elevi si de clientii veniti sa isi potoleasca setea cu un paharel de alcool.

SC FINETI SRL Turceni a fost amendata cu 15 milioane de lei

Conducerea Scolii generale din Ionesti a declarat ca, timp de doi ani, curtea de joaca, grupul social al scolii, peretii si usile erau folosite de cei care frecventau barul si discoteca, atunci cind simteau nevoia sa se usureze.

OJPC Gorj a descoperit ca societatea FINETI, cu sediul in Turceni, proprietara barului, avea toate autorizatiile necesare, inclusiv de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj.

„Agentul economic nu avea nici macar programul de functionare afisat. Pavimentul era degradat, nu exista apa calda, lipseau substantele dezinfectante. Persoanele care serveau la bar nu aveau carnete de sanatate si echipament special. Conform legii, barul trebuia sa aiba WC propriu. Dar DSP le-a dat voie sa foloseasca WC scolii si le-a eliberat autorizatie sanitara de functionare… OJPC a aplicat firmei FINETI o amenda de 15 milioane de lei si a inchis unitatea pe sase luni“, a spus Gina Gramada, inspector al OJPC Gorj.

Conducerea DSP Gorj a anuntat ca va anula autorizatia sanitara de functionare pentru barul care folosea WC-lui scolii generale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS