6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFetitele mai mici de un an sint preferate pentru adoptie

Fetitele mai mici de un an sint preferate pentru adoptie

Fetitele mai mici de un an, sanatoase si cu pielea cit mai alba pentru a nu exista dubii asupra etniei, sint printre copiii orfani cu cele mai mari sanse de a-si gasi un parinte.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj spun ca aceste amanunte conteaza foarte mult si cresc sansa unui copil orfan de a fi infiat.

Numarul cererilor de adoptie este in continua crestere, tot mai multe familii din Gorj, dar si din tara aratindu-se interesate sa infieze un copil orfan. Nu toti copiii au insa aceleasi sanse. Daca pina nu demult majoritatea celor care veneau sa adopte copii preferau baietii, lucrurile s-au schimbat in ultimul an, cind cele mai multe dintre cereri vizeaza fetite. Virsta acestora trebuie sa fie cit mai mica, cei mai cautati fiind bebelusii de pina la un an. La polul opus sint copiii care au depasit virsta de sase ani si pentru care sansele de a mai fi infiati scad. Cei mai napastuiti par sa fie copiii romi, care nu sint infiati nici macar de familiile din etnia lor. „Familiile de romi solicita numai copii de romani si neaparat baieti pentru a avea cui sa lase averea, in cazul parintilor foarte instariti“, a precizat Constantin Preoteasa, directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj.

„Vrem un oltenas de sub munte“

La sediul DPDC Gorj se prezinta lunar cinci-sase familii care solicita adoptia unui copil. Conducerea institutiei spune ca exista foarte multe solicitari din partea familiilor din tara, care vor sa infieze copii de olteni. „Am avut cereri in special de la familii din zona Dobrogei, care au tinut neaparat sa infieze un copil din Gorj. Au spus ca vor un oltenas de sub munte pentru ca aici oamenii sint mai sanatosi“, a spus reprezentantul DPDC. Procedura pentru adoptii este foarte complicata si dureaza cel putin trei luni, perioada in care se fac mai multe anchete sociale ale potentialilor parinti. Multe dintre familiile care vor sa infieze copii sint refuzate pentru ca nu indeplinesc conditiile financiare sau morale. Sanatatea copilului este foarte importanta in procesul de adoptie, multi dintre parintii care primesc acceptul de a infia preferind sa faca numeroase investigatii la clinicile din tara pentru a se asigura ca o sa aiba un copil sanatos. Conducerea DPDC Gorj a precizat ca majoritatea copiilor care isi gasesc familii provin din Centrul de la Tirgu Carbunesti, care adaposteste copii cu virste mici. De asemenea, bebelusii abandonati in maternitate sint preferati de parintii adoptivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS