8.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiceiuri care afectează frumuseţea pielii

Obiceiuri care afectează frumuseţea pielii

Chiar dacă ştiţi foarte bine ritualul de îngrijire pe care trebuie să îl respectaţi pentru a vă păstra pielea frumoasă şi sănătoasă, anumite obiceiuri vă zădărnicesc eforturile fără să vă daţi seama.

Fiecare femeie ştie care sunt nevoile pielii sale şi toate doamnele şi domnişoarele cunosc regulile de bază ale îngrijirii: folosirea unor produse cosmetice adaptate tipului de ten, aplicarea unei creme hidratante cu protecţie solară şi consumul de alimente bogate în substanţe antioxidante. Aceste reguli sunt într-adevăr universal valabile, numai că în fiecare zi dermatologii şi cosmeticienii descoperă noi probleme cu care se confruntă pielea noastră şi născocesc noi modalităţi de a le rezolva. De curând, specialiştii au atras atenţia asupra unor obiceiuri pe care femeile le adoptă fără să îşi dea seama că acestea ar putea dăuna sănătăţii tenului.

Mersul la saună

Multor femei le face o deosebită plăcere să meargă la saună pentru că aici nu doar se relaxează, ci au şi posibilitatea de a scădea în greutate fără prea mare efort, dacă vizitele la saună se fac în mod regulat. În plus, aburii din această încăpere ajută la curăţarea şi detoxifierea pielii, deci ce ar putea fi mai bine de atât? Dermatologii au ajuns însă la concluzia că sauna nu este cel mai bun tratament pentru piele, întrucât expunerea la condiţii de căldură extremă descompune elastina şi colagenul care intră în compoziţia epidermei, rezultatul fiind pierderea elasticităţii şi fermităţii acesteia.

Practicarea joggingului

Joggingul şi exerciţiile fizice cu niveluri mari de intensitate şi duritate sunt într-adevăr benefice pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular, însă, potrivit specialiştilor în dermatologie, nu sunt la fel de bune şi pentru piele. În timpul practicării acestui tip de exerciţii fizice, pernuţele de grăsime depuse pe corp se deplasează şi „forţează“ pielea, distrugând colagenul şi elastina. Astfel, epiderma îşi pierde treptat din fermitate şi gravitaţia îşi va spune cuvântul, astfel că există riscul ca pielea să „se lase“ mai repede decât ar fi cazul. Pentru a evita aceste efecte, doamnelor şi domnişoarelor care obişnuiesc să facă jogging le este recomandat să înlocuiască alergatul cu mersul rapid – această activitate are un impact mai mic asupra elasticităţii pielii.

Lipsa de somn

Oricine ştie că o noapte albă lasă urme pe tenul oricărei femei, însă, din fericire, aceste semne se şterg în momentul în care odihna este recuperată. Există însă situaţii când lipsa de somn devine cronică, lucru care are efecte negative pe termen lung şi poate chiar definitive, dacă problema nu este remediată la timp. Potrivit dermatologilor, lipsa de somn este atât de stresantă pentru organism, încât acesta, şi în special pielea, generează radicali liberi, ceea ce înseamnă că fizicul va părea îmbătrânit înainte de vreme. Prin urmare, pentru ca pielea să nu fie afectată de lipsa de somn, trebuie să încercaţi să dormiţi între şase şi opt ore pe noapte, astfel încât organismul să se bucure de odihna de care are nevoie.

Apa de la robinet dăunează frumuseţii pielii

Probabil că nu ştiaţi, însă, din cauza faptului că este tratată cu clor, apa de la robinet distruge uleiurile naturale existente în piele, provocând deshidratarea şi iritarea acesteia. Acest lucru se întâmplă în special iarna, când în atmosferă umiditatea este mai scăzută, deci acţiunea negativă a apei de la robinet nu poate fi contrabalansată. Pentru a remedia problema, puteţi încerca să montaţi un cap de duş cu filtru de clor, pentru ca această substanţă să ajungă în cantităţi cât mai mici pe piele şi pentru a crea cât mai puţine probleme estetice.

Atenţie la ochi!

Dacă aţi observat că în ultimul timp aţi început să mijiţi ochii – fie din cauză că mediul în care lucraţi nu este luminat corespunzător, fie pentru că dioptriile ochelarilor nu mai corespund nevoilor ochilor – ar fi bine să remediaţi situaţia, întrucât, continuând în acelaşi fel, nu veţi face decât să accentuaţi ridurile fine şi pe cele existente în jurul ochilor. Soluţia este să mergeţi la un oftalmolog şi să urmaţi sfaturile acestuia.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS