Şeful Corpului de control din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Aurel Vlădulescu, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele controlului făcut la IPJ Neamţ.
Astfel, potrivit lui Vlădulescu, lui Aurelian Şoric, fost şef al Poliţiei Neamţ, i se impută faptul că, în conferinţa de presă din 16 noiembrie şi în cadrul mai multor interviuri acordate unor posturi de televiziune centrale şi locale, a avut un comportament necorespunzător faţă de reprezentanţii presei şi de procurorii din România, lucru care, în opinia Comisiei de control, aduce grave atingeri prestigiului Mministerului de Interne şi instituţiilor subordonate.
Mai mult decât atât, comisarul şef Aurelian Şoric "a încercat să diminueze autoritatea şefilor ierarhici din MAI prin incitarea şefilor de post", care au declarat presei că îşi vor da demisia dacă Şoric va fi eliberat din funcţie. Un alt lucru considerat foarte grav de reprezentanţii MAI este faptul că Aurelian Şoric a transmis subliminal populaţiei că Poliţia acceptă activităţile de cămătărie. Aurel Vlădulescu a adăugat că Şoric a prezentat activitatea de cămătărie drept una socială şi benefică pentru cei împrumutaţi.
Alături de Şoric sunt cercetaţi şi cei doi adjuncţi ai săi şi mai mulţi ofiţeri din IPJ Neamţ. Astfel, raportul întocmit în urma controlului Corpului de Control din MAI arată că, din 2009, în 2.195 de dosare penale rămase cu autori neidentificaţi nu s-au efectuat activităţi de cercetare. De asemenea, în 2010, Şoric a refuzat să sprijine campania iniţiată de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) prin care era promovat Telefonul Verde al instituţiei, considerând că afişul promoţional al campaniei are o conotaţie negativă asupra unităţii pe care o conduce. Pe de altă parte, în 2009 şi 2010, 45 de cadre de la IPJ Neamţ au fost cercetate pentru fapte de corupţie, conexe ori asimilate acestora.
De asemenea, Corpul de Control al MAI a constatat că 84 de situaţii în care au fost sesizate fapte penale, furturi, tâlhării, violuri, nu au fost înregistrate în 2010, iar la capitolul constatării infracţiunilor de evaziune fiscală, cazurile constatate au scăzut cu 10%.
Mai mult, echipa de control a adus la cunoştiinţa ministrului de Interne, în raportul prezentat, că IPJ Neamţ nu şi-a manifestat interesul pentru a destructura cele trei grupări infracţionale din judeţ.
45 cadre de la IPJ Neamţ au fost cercetate pentru fapte de corupţie într-un an
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei