23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInfractorii folosesc pantofii pe post de ascunzatoare

Infractorii folosesc pantofii pe post de ascunzatoare

Politistii de frontiera l-au retinut vineri dupa-amiaza pe Vasile Florescu, de 34 de ani, din Gorj, suspectat de savirsirea mai multor infractiuni de inselaciune.

Barbatul a racolat sapte cetateni cu virste cuprinse intre 21 si 28 de ani, cu situatie materiala precara, carora le-a promis ca le va asigura un loc de munca in Spania, in schimbul unor sume de bani. Initial, gorjeanul le-a cerut cite 100 de euro si un milion de lei, bani ce urma sa acopere costurile cu intocmirea asa-ziselor contracte de munca, precum si convorbirile telefonice efectuate in strainatate, catre firma din Spania, unde cei sapte urma sa fie angajati.

Ajunsi in Drobeta Turnu Severin, Vasile Florescu le-a mai cerut inca 170 de euro de fiecare persoana, suma ce reprezenta contravaloarea transportului, si 40.000 de lei pentru achizitionarea asigurarii medicale.

„Dupa ce a luat banii si pasapoartele, a plecat cu un taxi catre o agentie internationala de transport persoane. La intoarcere, a inapoiat fiecaruia pasapoartele si asigurarile medicale, nu insa si biletele pentru care cei sapte platisera cite 170 de euro, motivind ca acesti bani i-au fost furati. Cu ocazia perchezitiei corporale, banii au fost gasiti ascunsi in pantofii acestuia“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti. Vasile Florescu a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, care a dispus cercetarea lui in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS