30.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti a reintrat in portofoliul APAPS

SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti a reintrat in portofoliul APAPS

SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti a reintrat in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), care a anulat contractul cu firma RARORA Vilcea.

Aceasta apartine omului de afaceri vilcean Ion Marin, cercetat in stare de arest in dosarul BCR Novaci, fiind acuzat ca a obtinut ilegal mai multe credite a caror valoare depaseste 800 de miliarde de lei. Doua credite in valoare de 300 de miliarde de lei au fost obtinute de SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti, care a garantat imprumutul respectiv chiar cu activele societatii.

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, a spus ca APAPS a rupt contractul cu RARORA, intrucit Ion Marin nu si-a achitat doua rate in mod consecutiv, asa cum era prevazut in contractul de privatizare.

„RARORA a platit o prima transa, urmind ca restul sa fie achitat in sase transe. In urma unor credite luate de la BCR, o parte din patrimoniu este ipotecat la aceasta banca. Contractul a fost reziliat, iar director este acum Ion Danacica“, a declarat Toni Grebla.

RARORA a cumparat FORAJ SONDE contra 10,9 milioane de euro in luna septembrie 2002, moment din care societatea a inceput sa fie vinduta la fier vechi. Cele doua credite de 300 de miliarde de lei au fost directionate catre RARORA, banii neraminind la Carbunesti. De altfel, fostul director general de la FORAJ SONDE, Ion Nicolae, este cercetat de PNA in acelasi dosar BCR Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS