13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Duşmanii tenului

Fie că faceţi abstracţie în timpul iernii de razele soarelui, fie că uitaţi complet să vă demachiați înainte de culcare, toate aceste greşeli şi multe altele nu fac decât să conducă la îmbătrânirea ireversibilă a pielii. În schimb, cu doar câteva minute pe zi alocate îngrijirii tenului, puteţi amâna considerabil îmbătrânirea lui şi, mai mult decât atât, o puteţi controla chiar dumneavoastră. Iată care sunt cele mai mari greşeli care accelerează îmbătrânirea tenului.
Chiar dacă aţi avut o zi grea şi ultimul lucru de care aţi avea chef ar fi să vă demachiaţi, trebuie să ştiţi că această operaţiune durează doar două minute. Demachierea este cu atât mai importantă, cu cât resturile de fard, particulele de praf şi grăsimea secretată de piele se cumulează şi lasă urme adânci, ajutând astfel la lărgirea porilor şi producerea acneei. Orientaţi-vă către produse eficiente de curăţare a tenului, specifice tipului dumneavoastră de piele. În acelaşi timp, nu faceţi greşeala să credeţi că factorul de protecţie este doar pentru lunile de vară. Pentru a vă menţine pielea tânără, folosiţi zilnic un factor de protecţie 30, chiar şi atunci când vine iarna şi vi se pare imposibil ca soarele să vă afecteze tenul când afară temperaturile coboară mult sub 0 grade Celsius.
 
Răbdare şi calitate

Multe femei tind să renunţe la îngrijirea pielii, convinse fiind că produsele de îngrijire sunt mult prea scumpe. Însă, nu peste tot întâlniţi aceleaşi preţuri. Unele produse sunt mai ieftine la farmacii decât cele expuse în mall-uri. În plus, este posibil ca, deşi aţi încercat toate tratamentele, să vi se pară că încercările dumneavoastră au fost în zadar. Trebuie însă să aveţi răbdare. Pentru a observa un rezultat minim, trebuie să aşteptaţi cel puţin opt săptămâni. Abia după această perioadă, ingredientele oricărui produs încep să-şi facă efectul. Este posibil să constataţi că, atunci când folosiţi produse de exfoliere, pielea devine roşie şi foarte iritată. Mare atenţie: exfolierea este foarte importantă, fiindcă îndepărtează celulele moarte de pe ten, însă folosirea unui scrubb prea agresiv poate dăuna grav sănătăţii tenului. Exfoliaţi-vă tenul doar o dată, cel mult de două ori pe săptămână, şi folosiţi un produs blând. Cel mai bine ar fi să consultaţi o cosmeticiană sau un dermatolog atunci când alegeţi un astfel de produs.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS