24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEpidemie de gripa in Romania

Epidemie de gripa in Romania

Ministerul Sanatatii (MS) a declarat ieri epidemie de gripa la nivel national. Dupa cum se arata intr-un comunicat al MS, numarul cazurilor de viroze respiratorii, gripa, pneumonii si infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) a depasit limita maxima asteptata pentru aceasta perioada, frecventa imbolnavirilor raportate la nivel national in perioada 8-14 decembrie fiind mult mai mare decit in saptamina precedenta.

In aceasta perioada au fost raportate 1.611 cazuri de gripa, dintre care 354 de internari, 29.360 pneumonii, din care 3.953 de internari si trei decese, si 84.602 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, din care 3.110 internari.

14 directii de sanatate publica judetene au declarat evolutii de tip epidemic a gripei in teritoriu, instituind masuri de limitare a extinderii raspindirii acesteia la populatia sanatoasa. Noua dintre acestea (Dolj, Buzau, Prahova, Braila, Suceava, Iasi, Calarasi, Covasna si Constanta) au instituit carantina in toate unitatile sanitare cu paturi. Conform Planului de prevenire si control al gripei elaborat de Ministerul Sanatatii, vor fi instituite masuri pentru prevenirea si limitarea raspindirii virozelor respiratorii in unitatile sanitare, in special in sectiile care prezinta un risc crescut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS