7.3 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate60% dintre alegătorii din Republica Moldova au votat împotriva demiterii lui Traian Băsescu

60% dintre alegătorii din Republica Moldova au votat împotriva demiterii lui Traian Băsescu

Un procent de 60% dintre cetăţenii români care au votat pe teritoriul Republicii Moldova s-au pronunţat împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu la referendumul de pe 29 iulie, informează rtv.net. În Republica Moldova s-au prezentat la vot 2.300 de cetăţeni cu drept de vot.

De departe cei mai mulţi români care au votat la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu sunt cei din Italia, unde s-au prezentat la urne 17700 de persoane şi cei din Spania- 14500 de persoane. În topul prezenţei urmează Franţa (4400), Marea Britanie (4300), Belgia (2600), Austria.
Cele mai puţine voturi au venit din Pakistan şi Zimbabwe, unde au votat câte cinci persoane, cu rezultate perfect opuse, însă: în Pakistan, toţi cei cinci votanţi s-au pronunţat pentru demitere, în timp ce în Zimbabwe, rezultatul a fost de 100% împotriva demiterii. În Coreea de Nord, rezultatul votului a fost o egaliate perfectă: 4 voturi pentru demitere, 4 voturi împotriva demiterii. În topul prezenţei reduse se mai remarcă şi Sri Lanka, unde au votat doar 8 persoane.
Per ansamblu, din totalul celor 73.000 de voturi, 78% au fost pentru demitere şi 20% împotriva demiterii, iar 2% dintre voturi nu au fost validate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS