17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocalnicii din Turcineşti au rămas definitiv fără apă

Localnicii din Turcineşti au rămas definitiv fără apă

Primăria comunei gorjene Turcineşti a sistat definitiv apa pentru cei peste 2.500 de locuitori ai localității. De sâmbătă seară, primarul Vasile Gogâlniceanu a decis să nu mai furnizeze apă în reţeaua publică, după ce consilierii locali nu au reuşit să se pună de acord în privinţa trecerii investiţiei din patrimoniul local în administrarea operatorului regional Aparegio. Cea de-a patra încercare de a ajunge la un acord între primar, consilierii social-democraţi şi cei patru consilieri ai PDL s-a soldat din nou cu un eşec şi cu un scandal. Cu toate că au ştiut de şedinţa de consiliu local, nici măcar locuitorii comunei nu s-au mai prezentat sâmbătă la primărie, fiind şi ei convinşi că nu mai există cale de împăcare între aleşii locali. Aceştia nu reuşesc să se pună de acord în ceea ce priveşte legalitatea recepţiei finale a lucrării de alimentare cu apă. În timp ce primarul susţine că reţeaua a fost recepţionată, consilierii PDL nu sunt de acord cu acest lucru şi nu vor să gireze cu votul lor predarea ilegală a investiţiei către Aparegio.

Mai bine suferă sătenii de sete

Văzând că nu poate obţine o hotărâre de consiliu local, primarul a ajuns la concluzia că cel mai potrivit lucru este să nu mai primească nimeni apă. Edilul îşi motivează decizia de a sista furnizarea apei prin faptul că nu are suficienţi oameni şi costurile cu întreţinerea sunt ridicate. În comună era mai multă linişte fără reţeaua de apă care a încins spiritele între politicienii locali. „Deşi am invitat oamenii, au venit mai puţini. Consilierii PDL au ascultat ordinul lui Modrea, preşedintele PDL Turcineşti. Nu au reuşit nici consilierii, nici oamenii participanţi la şedinţă să îi facă să voteze. Cu toate că s-au prezentat toţi consilierii, s-au abţinut cu toţii de la vot. Ori abţinere, ori vot contra tot aia e. Eu am menţinut apa vreo trei săptămâni în aceste condiţii grele. Acum nu am cum să o mai ţin, pentru că nu am oameni la întreţinere. Mi s-au dereglat nişte regulatoare pe care nu ştiu să le fac şi eram în pericol să sparg reţeaua. Începând de sâmbătă seară am sistat definitiv furnizarea apei“, a spus primarul din Turcineşti.

Aşteaptă o conducere nouă la Prefectură

Edilul se declară revoltat de modul în care este tranşată în consiliul local problema apei potabile şi aşteaptă instalarea unui nou prefect pentru a găsi alte soluţii pentru a pune în funcţiune noua reţea. De altfel, la Turcineşti a fost prezent zilele trecute şi Corpul de Control al prefectului de Gorj, însă rezultatele verificării nu s-au materializat în vreun fel. „Să vedem când se întoarce domnul Călinoiu din concediu, să stabilim ce paşi sunt de urmat. Eu nu mai ştiu ce să mai fac şi cum să mai procedez. Aşteptăm şi o conducere nouă la Prefectură, pentru că de aici am avut un punct de vedere confuz. E o recepţie şi le-am demonstrat că există avizele. Mi-a venit dosarul de la Craiova, semnat de Apa Jiu Craiova. Dânşii mi-au luat în seamă recepţia şi o consideră legală. Cei patru consilieri ai PDL nu vor să o ia în seamă. Un act este desfiinţat irevocabil de instanţă. Şi anul trecut, şi anul acesta, Apele Române au considerat recepţia legală“, a mai declarat Vasile Gogâlniceanu, primarul din Turcineşti. Singurii care nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă sunt cetăţenii din Turcineşti, care au plătit sute sau mii de lei pentru a se branşa la o reţea nouă, dar stau fără apă. Oamenii şi-au pus şi apometre, pentru a plăti ceea ce consumă, însă până acum prin conducte a trecut mai mult aer decât apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS