12.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: După ce CCR va primi listele, voi cere devansarea termenului până la care să se ia o decizie

Băsescu: După ce CCR va primi listele, voi cere devansarea termenului până la care să se ia o decizie

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat azică, imediat după ce Curtea Constituţională va primi listele electorale cerute, va solicita CCR scurtarea termenului până la care trebuie să ia o decizie privind referendumul din 29 iulie, pentru a se stopa criza politică, informează agerpres.ro.
„Dacă îmi permiteţi un comentariu personal, şi acesta nu este presiune la adresa nimănui, eu nu cred că are nevoie CCR de listele nominale, pentru că acolo sunt 18.300.000 de români, cu numele scrise. Nu văd cine ar lua cele 18 milioane să le inventarieze cu creionul să vadă dacă atunci când le adună om cu om ies 18 milioane şi. (…) Cred că documentul de care are nevoie Curtea este exact cel care se află şi pe site-ul BEC, cel care vizează judeţele. (…) Este un blocaj clar al instituţiilor, nimeni nu vrea să contribuie la deblocarea situaţiei politice”, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la sediul său de campanie.
El a spus că va solicita CCR, după ce va primi listele electorale, să devanseze termenul luării unei decizii în privinţa referendumului, cât de repede se poate, pentru deblocarea crizei politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS