10.6 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoziţia „Carnaval la Veneţia“, deschisă ieri la Muzeul Olteniei

Expoziţia „Carnaval la Veneţia“, deschisă ieri la Muzeul Olteniei

Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei a găzduit ieri, de la ora 11.00, vernisajul expoziţiei temporare de fotografie „Carnaval la Veneţia“. Aceasta cuprinde 76 de fotografii cu şi despre legendarul Carnaval de la Veneţia, care pot fi admirate până pe 7 octombrie, în intervalul orar 12.00 – 20.00.
Fotografiile din cadrul expoziţiei sunt realizate de Valdi Romanovici, care a lucrat ca restaurator la Secţia de Istorie-Arheologie şi care ocupă, în prezent, aceeaşi funcţie în Italia. Peisajele, dar majoritar măştile şi personajele veneţiene sunt prezentate publicului atât în holul principal al Secţiei de Istorie-Arheologie, cât şi în lapidariul clădirii recent renovate. Managerul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a afirmat că aceasta este prima expoziţie temporară organizată în sediul proaspăt renovat, completând cu faptul că vizitatorii vor avea posibilitatea să admire, în acelaşi timp, atât expoziţia în sine, cât şi „această bijuterie arhitectonică“. Mai mult, managerul speră ca „în această perioadă de vară caniculară, craiovenii să vină să vadă Veneţia la noi în Craiova“.
Simona Gheorghe, ce face parte din echipa Laboratorului de Restaurare-Conservare condus de Tuţu Bărbulescu, colectiv ce a avut iniţiativa acestei expoziţii, a fost şi ea prezentă la eveniment. Aceasta a mărturisit că „este o expoziţie de vară, uşoară, care ne duce cu gândul la Carnavalul de la Veneţia“. Organizatorii sunt conştienţi că nu toată lumea are posibilitatea să ajungă să vadă acest eveniment deosebit de important şi, de aceea, încearcă să-l aducă mai aproape de public şi să reconstituie, pe cât pot, atmosfera locului. Aşadar, craiovenii sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare la expoziţie, „să îşi umple sufletul de forme şi culori veneţiene“, după cum a conchis restauratorul Simona Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS