20 C
Craiova
sâmbătă, 12 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportBaftă Claudia, baftă „Piciule“!

Baftă Claudia, baftă „Piciule“!

Cei doi atleţi de la CSM Craiova, prezenţi la Jocurile Olimpice de la Londra, concurează în acest weekend în două probe extrem de grele: Claudia Ştef la 20 de kilometri marş, iar Marius Ionescu la maraton (42,195 kilometri)

Atleţii craioveni Claudia Ştef şi Marius Ionescu încheie participarea delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra. Cei doi reprezentanţi ai CSM Craiova vor concura în probe extrem de solicitante, 20 de kilometri marş, respectiv maraton.
Claudia Ştef participăsâmbătă, de la ora 19.00 (ora României) la 20 de kilometri marş, alături de alte 63 de concurente.
Prezentă în premieră la Jocurile Olimpice, experimentata mărşăluitoare în vârstă de 34 de ani speră să facă o cursă bună. Dacă totul va decurge cum au stabilit Claudia şi soţul şi totodată antrenorul său, Sebastian Ştef, prezent şi el la Londra, olteanca are şanse mari să încheie cursa în prima parte a clasamentului. „Este o probă subiectivă, în care arbitrii au dreptul «ochiometric»la descalificare. Chiar dacă este Olimpiada, vreau să o tratez ca pe un concurs normal, să nu las emoţiile să mă învingă. Nu sunt o tipă emotivă şi sper că mă voi descurca onorabil. Tot ce îmi doresc e să prind ziua de concurs extraordinară şi să pun în practică tot ce am în picioare şi ce am antrenat anul acesta şi atunci sunt convinsă că va fi un rezultat pozitiv“, spunea înainte de plecare Claudia, într-un interviu acordat GdS. O eventuală ploaie londoneză, aşa cum s-a întâmplat duminica trecută în cursa feminină de maraton, nu ar deranja-o pe mărşăluitoare: „Îmi place când plouă. Cele mai bune performanţe ale mele au fost pe vreme rece şi mă avantajează“, a completat Claudia, care anul acesta s-a clasat pe locul patru la un Grand Prix în Portugalia şi pe locul 12 la un concurs de Cupă Mondială în Rusia. Baremul pentru Londra l-a realizat anul trecut, înregistrând 1h33:07, pe 20 km.
Concurentele din proba de 20 de kilometri marş vor trece prin faţa Palatului Buckingham. Claudia şi antrenorul său au ajuns la Londra pe 8 august, iar fiul lor în vârstă de doi ani, Andrei Sorin, a rămas acasă şi o va încuraja pe mama sa din faţa televizorului.

Marius e la a treia cursă de maraton

Duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, este programată proba de maraton (42.195 kilometri) masculin, la startul căreia se va afla şi craioveanul Marius Ionescu, de la ora 13.00 (ora României, în direct la TVR 1).
Atletul de 28 de ani, pregătit de Cătălin Geapana, este primul român care va alerga la Jocurile Olimpice în proba probelor din 1964 încoace.
„Piciu“, aşa cum îl alintă prietenii, aleargă a treia sa cursă de maraton, după ce anul trecut s-a clasat pe locul 13 la Rotterdam şi la Campionatul Mondial de la Daegu. La concursul din Coreea de Sud, craioveanul şi-a reconfirmat baremul pentru Londra, 2h:15 min:32sec. În ceea ce priveşte obiectivul fixat, Marius vrea în primul rând să încheie cursa cu bine. E o probă dificilă şi nu poţi fi niciodată sigur de rezultat. Mi-am propus, în primul rând, să ajung la sosire. Apoi, voi vedea în ce timp. Îmi doresc o clasare în Top 20. Să vedem ce va fi. Cred că aurul va fi câştigat de un kenian. Am emoţii, dar trebuie să am grijă cum le administrez, să fie constructive“, a spus Marius înainte de plecare. Sportivul, care la fel ca şi Claudia Ştef este însoţit la Londra de antrenor, a plecat spre capitala Marii Britanii vineri, 3 august.

S-au pregătit în străinătate

Atât Claudia Ştef, cât şi Marius Ionescu au ales să se antreneze în sezonul rece într-o staţiune călduroasă din Portugalia, Monte Gordo, la altitudine. Claudia a stat acolo până în luna aprilie, dar Marius a schimbat locul de pregătire cu Font Romeu (Franţa), în Munţii Pirinei. În ultima parte a pregătirii, ambii sportivi de la CSM s-au aflat în România, Marius la Piatra Arsă, iar Claudia la Craiova, în Parcurile „Romanescu“ şi Tineretului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS