17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost prelucrate 48% dintre cele 38 de milioane de fişe colectate la recensământul din 2011

Au fost prelucrate 48% dintre cele 38 de milioane de fişe colectate la recensământul din 2011

Ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa a anunţat astăzi, după şedinţa Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011, că dintre cele 38 de milioane de fişe de recensământ au fost prelucrate până în prezent 48%, informează Agerpres.ro. Duşa a explicat numărul de 38 de milioane de fişe prin faptul că au fost 19 anexe care trebuia completate la recensământ şi că fiecare anexă avea câteva pagini, pentru că recensământul nu se referă numai la populaţie, ci şi la locuinţe, starea economică, socială, gradul de vechime al locuinţelor etc.

Mircea Duşa a precizat că, în baza prevederilor Legii nr. 5/2008 privind organizarea recensământului, a convocat astăzi Comisia naţională de recensământ, în vederea începerii procedurilor de evaluare a rezultatelor recensământului şi pentru a da publicităţii rezultatele provizorii atât la nivel central, cât şi judeţean. Convocarea Comisiei a fost făcută şi pentru a se stabili în continuare măsuri pentru desfăşurarea corespunzătoare a prelucrării datelor, astfel încât, în cursul anului viitor, să poată fi publicate datele finale ale recensământului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS