17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR: Şase judecători şi-ar fi dat acordul ca erata să fie transmisă la Monitorul Oficial

CCR: Şase judecători şi-ar fi dat acordul ca erata să fie transmisă la Monitorul Oficial

Şase dintre judecătorii de la Curtea Constituţională a României (CCR) şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei CCR la Monitorul Oficial, au declarat, azi, surse din interiorul Curţii, citate de Agerpres.

Conform surselor citate, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, înainte de a trimite erata la Monitorul Oficial, şi-ar fi sunat colegii membri ai Curţii. Sursele citate au susţinut că şase dintre judecătorii constituţionali şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei către Monitorul Oficial.
Plenul CCR s-a întrunit azi, judecătorii aprobând ordinea de zi pe care se află, printre altele, erata publicată în Monitorul Oficial şi adresele transmise Guvernului.
În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.
Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS