14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR a solicitat Guvernului să comunice listele electorale actualizate până la data 10 iulie

CCR a solicitat Guvernului să comunice listele electorale actualizate până la data 10 iulie

Curtea Constituţională a României (CCR) a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie, informează Mediafax.

Potrivit comunicatului de presă de astăzi al Curţii Constituţionale, prin adresa din 3 august, plenul CC a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor incluse în listele electorale permanente, actualizate (până la data de 10 iulie 2012), conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
Conform sursei citate, listele electorale permanente sunt, potrivit articolului 2 alineat 1 litera c din Legea 370/2004, „listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv”.
„Acolo unde această operaţiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte”, se mai arată în comunicat.
Plenul Curţii Constituţionale a dispus astăzi preschimbarea termenului de dezbateri, de la data de 31 august, la data de 21 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS