19 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare

Ponta: CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Târgu Jiu, despre Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze „cum consideră de rigoare”, informează mediafax. El a mai afirmat că dacă ar fi avut dreptul legal să convoace acest consiliu ar fi făcut-o „pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei”.

„Consiliul Suprem al Magistraturii este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare. Dacă aş fi avut dreptul legal să-l convoc aş fi facut-o pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei”, a spus, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta, care a precizat că, din punctul său de vedere, e foarte bine să ai un ministru al Justiţiei dintre judecători.
El a mai spus că înţelege că judecătorii CSM sunt în vacanţă, „că sunt la plajă, la munte”, însă s-ar fi bucurat să se întoarcă ca să discute despre ministrul Justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS