18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGloante pentru lemne de foc la Poiana Mare

Gloante pentru lemne de foc la Poiana Mare

Ionut Tortolea s-a dus simbata in padurea de linga Poiana Mare sa adune buturugi pentru foc. Dupa cum e obiceiul vinatorilor, care isi iau pusca la spinare si cind se duc dupa ciuperci, Tortolea si-a luat arma si a plecat la treaba impreuna cu concubina sa. Dupa o vreme, in mijlocul padurii, acestia au dat nas in nas cu doi necunoscuti, care aveau pustile de vinatoare cu ei. In loc de „ziua buna“, necunoscutii le-au spus sa lase lemnele si sa „spele putina“ din padure. Probabil ca nu le trebuia martori oculari la o eventuala partida de vinatoare ce avea sa urmeze. Cert e ca toti aveau arme si nici unul nu avea ce cauta acolo, pentru ca nici nu pazeau fondul forestier si nici nu fusese organizata vinatoare simbata in padurea cu pricina.

Tortolea a refuzat sa ia in serios somatia necunoscutilor. Atunci, unul dintre acestia, pentru a arata ca nu glumeste, a indreptat arma spre Tortolea si, fara sa mai stea pe ginduri, si l-a impucat in picioare. Victima a apucat doar sa se intoarca, dupa care s-a prabusit sub ploaia de alice. Agresorii, realizind gravitatea faptei, au fugit, incercind sa-si piarda urmele in desisul padurii.

„Pistolarul“ Pondila a fost priponit

In jurul orei 14.30, Tortolea a fost dus la Spitalul din Calafat cu o ambulanta si a fost supus unei interventii chirurgicale. Totodata, a fost sesizata si Politia din Calafat, care a inceput imediat investigatiile.

Dupa citeva ore a fost identificat autorul faptei in persoana lui Petre Pondila, din comuna vecina, Poiana Mare. Cu toate ca detinea arma de vinatoare in mod legal, s-a stabilit ca Petre Pondila nu avea ce cauta inarmat pe fondul de vinatoare in acea zi. Se presupune ca el si amicul sau se aflau acolo cu scopul de a bracona.

Petre Pondila este cercetat in stare de arest preventiv sub acuzatia de tentativa de omor. Din cauza complicatiilor ivite, victima a fost supusa ieri dupa-amiaza celei de-a doua interventii chirurgicale. Padurea de linga Poiana Mare era impinzita ieri de politisti, care continuau cautarea de probe, sub coordonarea procurorilor criminalisti doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS