29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 situaţii de urgenţă gestionate de către pompierii mehedinţeni

13 situaţii de urgenţă gestionate de către pompierii mehedinţeni

Echipajele de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportarea la UPU a unui număr de 10 persoane cu afecţiuni medicale, pentru stingerea unui incendiu, salvarea unei persoane blocate în propria locuinţă, dar şi pentru descarcerarea unei victime, ca urmare a unui accident rutier.
Luni, la primele ore ale dimineţii, un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie, din cadrul Staţiei Vânju Mare, a intervenit, în localitatea Cioroboreni, comuna Jiana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese plafonul unei camere de locuit, pe o suprafaţă de cca. 2mp. Pompierii au lichidat incendiul, împiedicând propagarea acestuia la întreaga locuinţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.
Tot luni, dar la ora 18.25, un alt echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, a intervenit cu o autospecială, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe Aleea Privighetorilor, bl. I1, pentru asistenţa unei persoane infirme, rămasă blocată în apartament.
Luni seara, la ora 21.17, trei echipaje de pompieri, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, au intervenit cu o autospecială de capacitate medie cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe Calea Tg. Jiului, la un accident rutier produs între trei autoturisme. Accidentul s-a soldat cu o victimă încarcerată şi avarierea celor trei autoturisme. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea victimei şi acordarea primului-ajutor, dar şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS