13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFlorin Dumitrescu dă sfaturi pentru masa de Crăciun

Florin Dumitrescu dă sfaturi pentru masa de Crăciun

Cine spune că ingredientele şi preparatele bucătăriei tradiţionale româneşti nu pot alcătui un meniu desăvârşit din punct de vedere culinar? Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei juraţi ai emisiunii „MasterChef“ de la Pro TV, le oferă celor care vor găzdui masa de Crăciun sfaturi preţioase şi inedite. Înainte de aperitiv, musafirilor li se poate servi o gustare tipic românească alcătuită din puţină untură de porc sau unt frecat cu usturoi şi sare, murături tăiate mărunt şi stropite cu puţin ulei de măsline, împreună cu o palincă bună, care „le va deschide negreşit apetitul“, crede juratul „MasterChef“. Masa se poate deschide cu un aperitiv format din preparate specific româneşti: şorici, cârnaţi afumaţi tăiaţi foarte subţire, brânză proaspătă, zacuscă, toate acompaniate de un vin roşu, preferatul lui Florin. „Pentru primul fel de mâncare vă sugerez să alegeţi ceva simplu, uşor, care să vă ajute să duceţi la bun sfârşit o masă formată din trei sau patru feluri: o supă cremă de legume cu crutoane, în care aruncaţi câte ierburi proaspete doriţi, sau, dacă vreţi să gustaţi ceva cu «spirit de Crăciun», vă recomand o supă cremă de dovleac, cu nucşoară şi scorţişoară. Credeţi-mă, are un gust fabulos, demenţial, mai ales dacă fierbeţi dovleacul în supă de pui“, a adăugat Florin. Tânărul chef va reveni, alături de Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, în juriul celei mai tari competiţii culinare din România, „MasterChef“, care debutează cu un nou sezon la începutul anului viitor, la Pro TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS